bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи будуть майбутні правоохоронці співпрацювати із журналістами?
24.09.2009

24 вересня 2009 року, для студентів-старшокурсників та магістрантів Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка відбулася презентація «Реагування правоохоронних органів на факти протизаконних дій, викладених у журналістських розслідуваннях».

Захід було організовано Східноукраїнським центром громадських ініціатив (СЦГІ) у рамках реалізації проекту «Зміцнюючи медіа-контроль на Луганщині» при підтримці МФ «Відродження» та Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка. Експерт СЦГІ Віктор Шеніхов представив студентам проміжні результати проекту, зокрема результати проведеного моніторингу 30 друкованих та електронних видань Луганської області.

Так, було відібрано 154 авторських статей з елементами журналістських розслідувань. Також центром був організований та проведений тренінг «Як провести ефективне журналістське розслідування», а також було розпочато надання юридичної допомоги журналістам у консультуванні, складанні інформаційних запитів та скарг. Викладач Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Микола Мазур під час заходу розповів про те, як чинне українське законодавство зобов’язує правоохоронні органи реагувати на журналістські розслідування (п.4 ст.94 Кримінально-процесуального кодексу України: «підставою для відкриття кримінальної справи є повідомлення у пресі»).

Про налагодження взаємозв’язку між правоохоронними органами та журналістами студентам розповів юрист СЦГІ Богдан Бондаренко. Презентація пройшла за активної взаємодії доповідачів та аудиторії, хоча остання іноді дуже скептично сприймала інформацію щодо журналістських розслідування у сфері правоохоронних органів.  

Східноукраїнський центр громадських ініціатив, Тел./факс (0642)491374 e-mail: [email protected] http://www.totalaction.org.ua/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.