bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В Україні може з’явитися нова професія – менеджер з корпоративної соціальної відповідальності
18.09.2009

Робоча група звернулась до Міністерства освіти та науки, аби «Корпоративну соціальну відповідальність» (КСВ), як окрему дисципліну, ввели до професійної програми підготовки, як обов’язкову. Про це розповіла голова робочої групи з розробки матеріалів навчальної дисципліни з соціальної відповідальності бізнесу, к.е.н., проф., зав.кафедри менеджменту освіти університету економіки і права «Крок» Ніна Ушакова.

Ніна Ушакова пояснила, що КСВ в Україні викладається фрагментарно – лише в окремих дисциплінах і охоплює лише окремі питання. Сьогодні ж постала необхідність створити унікальний системний курс, який об’єднував би всі проблеми соціальної відповідальності, що передбачають стратегічний менеджмент і стратегічне планування діяльності підприємств.

Проте в Україні МОН, видавши наказ про зміни в гуманітарній освіті в складовій освітньо-професійних програм, дисципліну КСВ ввів лише як рекомендовану і залишив її викладання на вибір вишу. Робоча ж група наполягатиме на тому, що КСВ має стати обов’язковою дисципліною, адже є складовою професійної підготовки та формує ключові компетенції для будь-якого спеціаліста.

Також, члени робочої групи вважають, що КСВ треба читати не лише з напрямків «Економіка і підприємництво», «Менеджмент та адміністрування», але й для студентів інженерно-технічної освіти. «Якщо дивитися на кар’єру випускників технічних вузів вони всі працюють у сфері адміністративного управління і від них залежить якість товарів, якість продуктів, безпечність технологій тощо», – зауважила Ніна Ушакова.

Також робоча група почала розробку першого варіанту кваліфікаційної характеристики професійного стандарту менеджера з корпоративної соціальної відповідальності і запропонувала Мінпраці та соціальної політики доповнити в класифікатор групи менеджерів менеджера з корпоративної соціальної відповідальності.
 

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.