bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Захист р. Мжі: парк замість кар’єрів
16.09.2009

У відповідь на спроби низки комерційних структур розпочати видобуток будівельного піску громади 7 місцевих рад Харківської області постали на захист мальовничого куточку природи поблизу багатомільйонного Харкова. Не покладаючись лише на власні сили, вони звернулися за підтримкою до громадських організацій.

Після вивчення ситуації із залученням експертів задля збереження природи та з метою унеможливлення розробки родовищ у майбутньому (а мова йшла про майже 400 га кар’єрів) громадські активісти запропонували ініціювати створення у цій місцевості регіонального ландшафтного парку. На цей час клопотання про створення парку схвалено Управлінням охорони навколишнього природного середовища у Харківській області та розпочаті процедури розробки проекту і погодження із землекористувачами. В значній мірі успішній реалізації проекту сприяє конструктивний діалог між громадськими активістами та місцевою владою. Ініціатива про створення парку знайшла підтримку на засіданні колегії Харківської обласної держадміністрації, яке відбулося 13 липня 2009 р. На виконання рішення цієї колегії до створення парку долучилася Харківська райдержадміністрація. 8 вересня ситуацію з виїздом на місце вивчили разом з громадськими активістами представники цього органу місцевої влади, керівники районних служб та експерти.

Від прес-служби ГО “Поступ”. 14 вересня 2009 р. відбулося засідання міжвідомчої робочої групи по розвитку природоохороних об’єктів на території Харківської області. Серед інших питань на ньому вирішувалися питання координації дій служб по створенню Мжанського парку та механізмів фінансування.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.