bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Щоб створити безпечне середовище, для учнів Лохвиці провели тижневик толерантності
15.09.2009

Нинішнє покоління української молоді не надто толерантне – на такому висновку ґрунтуються розпочатий в Лохвицькому районі тижневик толерантності, який проводить Полтавська обласна молодіжна громадська організація “Твій Світ” за сприяння районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей і молоді та Сумського Центру Європейських Ініціатив.
Місцем проведення уроку толерантності для молоді Червонозаводського стала 14 вересня 2009 року загальноосвітня школа №2. В навчальному заході взяли участь більше п’ятидесяти старшокласників. За задумом організаторів урок має бути легким для сприйняття, але ефективним та ємним за змістом, адже отримані знання більшості прийдеться застосовувати в життєвих ситуаціях. “ Динаміка зустрічі передбачає не стільки монолог вчителя, скільки активну участь аудиторії. З цим завданням учні впоралися блискуче. Кожна людина – особистість, ми багато про це чуємо і говоримо, але насправді не розуміємо цю просту істину. Осягнути неповторність кожної людини у світі, навчитися терпимості й розуміння через само- пізнання й самоповагу необхідно підростаючому поколінню. Інакше бути не може, тоді суспільство приречене.” – говорить голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації “Твій Світ” Олександр Чепур.

З точки зору фахівців, що проводять різні дослідження українська молодь недостатньо толерантна до чужої культури. Тобто занадто агресивно ставиться до носіїв незвичної для України культури та національності. Не можна назвати терпимим і все суспільство в цілому. Особливо дискримінація торкається людей, що живуть з ВІЛ і, нажаль винуватцями злочинних дій по відношенню до них стають дорослі, здавалося б освідченні люди.“

Чи потрібні такі семінари, курси, взагалі піднімати цю тематику? Безумовно! Повага і терпимість у сучасному світі необхідні”, - продовжує розмову представник молодіжної організації Олексій Калашник, - “ Проте самі ж школярі ставляться до цього більш прохолодно. Адже не надто вірять, що дорослі, все ж таки наважаться показати їм в цьому приклад. Тому ми робитимемо більш сильніший наголос на необхідність толерантного ставлення до представників інших національностей, культур, людей які живуть з ВІЛ, або мають нетрадиційну сексуальну орієнтацію. І закликаємо до участі у вирішенні проблеми всю громаду.”

Серед інших заходів кампанії – соціальна реклама, короткострокові семінари для вчителів, розповсюдження інформаційних матеріалів, обговорення теми та проведення зустрічей у формі круглих столів. Цей спеціальний урок проводитиметься Полтавською обласною молодіжною громадською організацією “Твій Світ” в школах Полтавщини в рамках заходів до Всесвітнього дня толерантності, який відзначається щороку 16 листопада. Зважаючи на актуальність теми толерантності в українському суспільстві, відповідні заходи і акції триватимуть і надалі.

Контакти

  • Олександр Чепур
  • Полтавська обласна молодіжна громадська організація«Твій Світ»
  • tviisvit @gmail.com
  • +38 093 579 16 93
  • http://tviisvit.org/

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.