bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Луганську вчать проводити журналістські розслідування
14.09.2009

10 вересня 2009 року у Луганську за спільної ініціативи Східноукраїнського центру громадських ініціатив (СЦГІ) та кафедри «Журналістики та видавничої справи» Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка відбувся тренінг «Як підготувати та провести ефективне журналістське розслідування».

Тренінг в ЛуганськуЗахід проводився із метою посилити спроможність представників місцевих ЗМІ проводити результативні журналістські розслідування. Участь у заході взяло понад 30 осіб, серед яких місцеві та регіональні журналісти, студенти спеціальності «Журналістика» Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка, представники правоохоронних органів та облдержадміністрації. Тренінг проводили начальник юридичного відділу Луганської обласної держадміністрації Вадим Лазніков, експерт з юридичних питань СЦГІ Богдан Бондаренко, незалежний журналіст, викладач Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олег Перетяка.

Запрошені експерти розказали учасникам про етапи журналістського розслідування, методи ефективної взаємодії з правоохоронними органами, джерела та види інформації.

Тренінг пройшов результативно, як для вже досвідчених журналістів так і для студентів, що є новачками у цій сфері. Більшість учасників тренінгу сказали, що планують започаткувати журналістські розслідування, розвивати нові теми у галузі порушення прав людини, роботи прокуратури, органів місцевого самоврядування.

Найбільше журналістів зацікавили питання про доступ до інформації та джерела її здобуття. Також учасники цікавилися законами, на які можна посилатись, здобуваючи інформацію. Між представником влади Вадимом Лазніковим та журналістом Олегом Перетякою виникла гостра дискусія з цього приводу.

Піднімалися такі питання, як надання чи ненадання чиновникам інформації на запити журналістів. Молодих журналістів більше турбувало, як обрати актуальну тему та зацікавити нею читача. Учасники висловили бажання продовжити подібні навчальні практики у майбутньому.

Тренінг проводився СЦГІ в рамках проекту «Зміцнюючи медіа-контроль на Луганщині» за підтримки МФ «Відродження». Метою проекту є підтримка та стимулювання проведення результативних журналістських розслідувань на Луганщині шляхом надання юридичної, методичної та інформаційної допомоги журналістам та привернення суспільної уваги до широкого кола питань результативності журналістських розслідувань.

Детальніше про проект можна дізнатися тут.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.