bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Відтепер влада має звітувати про розвиток громадянського суспільства
11.09.2009

22 липня 2009 року уряд ухвалив Розпорядження №858, яким було внесено зміни до Концепції сприяння органами виконавчої влади розвитку громадянського суспільства (Розпорядження КМУ №1035).

Нововведення відповідають пропозиціям громадськості і зобов’язують всі органи виконавчої влади до наступного: 1) щороку до 1 лютого ухвалювати плани заходів з реалізації Концепції;

2) проводити до 1 лютого громадські обговорення стану виконання плану заходів та враховувати пропозиції громадськості в наступному річному плані;

3) оприлюднювати щорічний план заходів з реалізації Концепції та звіт про результати виконання плану заходів за попередній рік на власних офіційних веб-сайтах та надсилати ці документи до Секретаріату КМУ для розміщення на урядовому веб-сайті “Громадянське суспільство і влада”.

Ознайомитися із планами розвитку громадянського суспільства на 2009 рік можна на урядовому веб-сайті “Громадськість і влада”.

Варто відмітити, що, оскільки багато наших пропозицій було враховано, ми несемо відповідальність за їх реалізацію.

Наприклад, в плані Головдержслужби співвиконавцями пунктів 20, 21, і 22 є наступні організації: Альянс “Майдан”; Фонд “Європа ХХІ”; Творче об’єднання “Технології оптимального розвитку особистості”; ІПЦ “НАШЕ ПРАВО”; Інститут місцевої демократії; Інститут громадянського суспільства; “Асоціація сприяння самоорганізації населення”; ХМГО “Безпосереднє народовладдя”.

Доведемо владі, що громадські організації працюють ефективніше!

З повагою, Максим Лациба,
Український незалежний центр політичних досліджень tel./fax: (044) 279-2435, 599-42-51 Suite 9, 8 Lysenka Str., Kyiv, 01034 Ukraine mailto: [email protected]http://www.ucipr.kiev.ua

Контакти

Коментарі

Тимчук Тарас    5427 днів тому   #  

Максиме, може Ви знаєте як привчити державні департаменти та міністерства оперативніше інформувати нас про свої заходи. Це добре, що у їх планах є такі гарні назви круглих столів. але я вже звик до нашого формату: що, хто, де, коли, навіщо, який результат, контакти :)) А у документах на сайті “Громадськість і влада” цього близько нема. тому користі від такої інформації небагато :)

  •   Пiдписатися на новi
Максим Лациба   5427 днів тому   #  

По-перше пропоную всі підписатися на розсилку Управління звязків з громадськістю Секретаріату КМУ і отримувати інформаційний продукт "Діалог". Це щомісячний бюлетень де вказано всі публічні консультативні заходи органів влади і телефони. Звертайтеся до Фольварочна Тетяна Володимирівна, [email protected], тел.:8(044)256-60-51.
Або читайте на сайті "Громадськість і влада" рубрику "Відкриті заходи органів влади".

По-друге, варто налагодити робочі стосунки з відділами звязків з громадськістю важливих для вас органів влади і домовитися про оперативне інформування.

По-третє, беріть участь у створенні річного плану консультацій з громадськістю важливих для вас органів влади (по Постанові КМУ №1378) та в планів виконання Концепції розвитку громадянського суспільтва (Розпорядження КМУ №1035). І тоді і самі заплануєте потрібні вам заходи і будете про них знати.

Ваше щастя в ваших руках!

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5427 днів тому   #  

Максиме, я отримую раз в місяць їх pdf-файл. і звертався з пропозицією збагатити формат цього інформаційного дива, але формат нормального бюлетеня видно має затвердити сама ЮВТ :)). раз в місяць і в такому скупому вигляді та ще й в цьому страшному форматі... ми інколи ставимо на порталі інформацію з цього документу, але це десь 5% від їх новин. Причина - неповнота інформації. Ми не хочемо, щоб наш читач був фрустрований фактом проведення заходу, на який він ніколи не потрапить. між іншим, на цей сайт ушло з державного бюджету більше 500 000 грн. Я з їх айтішником говорив. Я йому кажу, Ви ж розумієте, що зліпили сайт 20 століття? школярі БЕЗКОШТОВНО на уроках інформатики кращий зроблять. що він міг відповісти :)). а де блоги міністерств? це давно вже світови тренд. Ви, Максиме, частенько відвідуєте їх заходи. Пропоную Вам стати нашим суспільним репортером, завести власний блог на нашому порталі та інформувати про те, що варто нам знати і що ТАМ відбувається.

  •   Пiдписатися на новi
Максим Лациба   5427 днів тому   #  

Про репортера ідея хороша. Спробую.
Але думаю нас має бути багато і тоді нас не подолати.

Про формат "Діалогу". Давайте напишемо офіційний лист з пропозиціями яку саме інформацію нам потрібно і надішлемо в уряд.
Є шанс що частина пропозицій буде врахована.
Готовий посприяти щоб організувати зустріч зацікавленої громадськості з Управлінням звязків з громадськістю щодо роботи сайту Громадськість і влада і їх розсилок.

  •   Пiдписатися на новi
Тимчук Тарас    5427 днів тому   #  

Максиме, можу запропонувати формат подання новин, а Ви вже просувайте. Оновлений варіант урядового бюлетеню - будемо вважати нашим невеликим успіхом :). Так беріть волонтерів до себе! хай з Вами ходять, вчаться слухати і добиватись від чиновників того, що НАМ треба :). А про блог подумайте :)

  •   Пiдписатися на новi
Максим Лациба   5427 днів тому   #  

Будьмо!

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5427 днів тому   #  

"має" і "буде" різні поняття. Буде тільки у тому випадку, коли влади вигідно і нічого не буде загрожувати.

  •   Пiдписатися на новi
Кравчук Егор   5427 днів тому   #  

Хотите проверить постановление на практике? сделайте официальный запрос сколько было потрачено на проект - куда были потрачены финансы и если вам дадут реальный ответ - значит постановление реально работает.(це буде нецільове використання коштів державного буджету) иначе это очередная профанация.

  •   Пiдписатися на новi
Артур Кочарян   5424 дні тому   #  

Вот таким образом НГО в Украине и становяться заложниками от спонсоров. Что те сказали, то исделали... Сказали "Трамадол - супер!", - НГО таки проводят свои кампании. Сказали "Палиативная помощь - ерунда!", - НГО так и делают свои проекты. сказали "Заместительная терапия метадоном - важно!", НГО и убеждают что метадон - выход для наркомана. А то, что одну зависимость меняем на другую - неважно... Ребята, надо иметь СВОЕ лицо.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.