bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Технологічні рішення для НПО: як ІКТ сприяють досягненню місії організації
21.06.2017

15-16 червня 2017 року в рамках Програми технологічної підтримки неприбуткових організацій України (ТехСуп Україна) в Івано-Франківську відбувся тренінг «Інформаційно-комунікаційні технології для неурядових організацій». Мета заходу – підвищити рівень професіоналізму менеджерів громадських, благодійних та інших НПО в галузі інформаційних технологій. 

Представники ОГС взяли участь в обговоренні проблем використання сучасних інструментів ІКТ для внутрішніх і зовнішніх комунікацій, а також розглянули кращий досвід та кейси просування послуг українських громадських організацій за допомогою соціальних мереж.

На тренінгу учасники дізналися про нові можливості Програми технологічної підтримки неприбуткових організацій України, яка забезпечує НПО сучасними технологічними рішеннями та навичками, необхідними для впровадження суспільних перетворень.

«Я дізналася, що є можливості технологічної підтримки для громадських організацій України. ОГС важливо володіти інструментами, які дадуть змогу грамотно розвивати роботу. Якщо ми хочемо реформувати суспільство, повинні знати про ІКТ, які б допомогли реалізувати нашу місію», – прокоментувала свою участь Голова ГО "Перинатальний Хоспіс "Слід Життя" с. Юстина Ольга Голубець, СНДМ.

На тренінгу також розглянули основи цифрової безпеки. Учасники дізналися, як оцінювати та уникати ризиків втрати інформації.

«Такі заходи надзвичайно актуальні. Організатори підібрали ефективні методи донесення інформації для людей, які не дуже обізнані в сфері ІТ. Завдяки цьому вдалося просто пояснити, як правильно забезпечити інформаційну безпеку та наскільки критичним є захист інформації. Під час тренінгу вдалося охопити проблемні точки й у той же час уникнути надмірного навантаження технічними аспектами та термінами», – підсумував керівник ГО «Кваліфікація» Богдан Депутат.

Також учасники ознайомилися з інструментами та елементами аналізу й візуалізації даних, ефективними видами графіків та принципами й правилами розробки яскравого візуального контенту. Крім того, обговорили використання хмарних сервісів для збереження інформації, обміну, спільного доступу та інших потреб НПО.

«На тренінгу мені вдалося систематизувати свої знання щодо інcтрументів Microsoft та Google, які ми використовуємо у своїй роботі. Саме таке узагальнення дозволяє покращувати ефективність вже звичних методів роботи», – додала голова ГО «Донори Прикарпаття» Людмила Лінник.

Впродовж двох днів учасники отримали теоретичну та практичну інформацію щодо можливостей використання інформаційно-комунікаційних технологій для досягнення місії своїх організацій.

Ресурсний центр ГУРТ продовжує підвищувати обізнаність громадянського суспільства у сфері ІКТ. На порталі ви можете переглянути вебінари з візуалізації даних та цифрової безпеки. Стежте за оновленнями на нашому порталі.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.