bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Формуйте порядок денний, діячі громадянського суспільства України!
03.09.2009

На порталі ГУРТ з'явився розділ Блоги - місце для висловлення власної позиції щодо актуальних суспільно важливих тем та розвитку громадянського суспільства України.

Декілька слів про блоги.

Блог — це публічний щоденник з коментарями. Звичайний щоденник мало кому показують. Блог відкритий для читання, більш того, читачі можуть залишати до записів свої коментарі.

Блог персональний. У нього є автор — жива людина (або автори, якщо це груповий блог). Більш того, блог існує в контексті особи автора. У цьому його відмінність від форуму, який більше схожий на анонімну розмову в людному місці.

Блог соціальний. По-перше, сам блог — це в певному значенні співтовариство.  У блогу, як неважко здогадатися, передбачаються читачі, причому частина з них знає автора особисто. Це робить блог унікальним по своїй ненав'язливості і інформативності інструментом спілкування з широким кругом знайомих, друзів, клієнтів і так далі, з можливістю отримати колективний зворотний зв'язок.

Блог існує в часі — записи з'являються в хронологічному порядку. (Це, природно, не заважає авторові групувати їх ще за іншими ознаками, наприклад за темами). У цьому відмінність блогу від звичайного сайту, вміст якого «сталий». Блог дискретний, в якомусь сенсі це путні замітки.

Блог — це розмова. Люди, зазвичай, розмовляють про те, що є для них цікавим. У цьому відмінність блогу від монологу звичайних новин. Розмова має на увазі тему або фокус. Фокус не обов'язково повинен бути тематичним, він може бути, наприклад, емоційним. Оскільки блог прив'язаний до часу, він прагне до максимальної новизни, а оскільки він персональний, нові події осмислюются і отримують нову інтерпретацію. Тому блоги — добре середовище для народження нових ідей, а соціальне вимірювання блогів дає цим ідеям середовище для розповсюдження і зростання.

Зараз БЛОГИ на порталі ГУРТ працюють у тестовому режимі. Записи блогерів НЕ МОДЕРУЮТЬСЯ і з'являються відразу. Незабаром у блогерів ГУРТа з'являться додаткові технічні можливості, які допоможуть зроблять записи більш привабливими і цікавими іншим читачам (наприклад, додавання фото, відео, особливе форматування тексту).

Якщо Ви зацікавлені вести власний БЛОГ на порталі ГУРТ, Вам потрібно:

- бути зареєстрованим користувачем порталу ГУРТ

- надіслати на t[email protected] перший запис для блогу (Заголовок+текст запису) +фото (крупним планом), короткий опис автора (Організація, посада)

У разі позитивного рішення, користувач порталу отримує у розділі "Мої активи" додаткову опцію "Мій блог", де веде свій блог самостійно і зможе у будь який час висловлювати власні думки та формувати громадську думку силою власної.

Оптимальними є один-два записи на тиждень. Чим частіше додаються повідомлення - тим краще.

Першими блогерами на порталі ГУРТ вже стали Василь Полуйко, Володимир Шейгус, Айдер Сеїтосманов.

Сьогодні блоги стали потужним інструментом впливу. Не прогавте унікальну можливість, використовуючи портал ГУРТ, впливати на формування громадянського суспільство України. Заведіть власний блог на ГУРТі!

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.