bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українські та німецькі фахівці обговорили перспективи співробітництва в сфері молодіжної політики
03.09.2009

2 вересня 2009 року в Міністерстві України у справах сім’ї, молоді та спорту відбулася зустріч представників Міністерства на чолі із заступником Міністра України у справах сім’ї, молоді та спорту Ростиславом Драпушком із делегацією Федерального міністерства у справах сім'ї, людей похилого віку, жінок та молоді Федеративної Республіки Німеччини, яку очолює заступник начальника департаменту міжнародних молодіжних зв’язків Федерального міністерства пан Альберт Клейн-Рейнхардт.

Під час зустрічі сторони обговорили стан та перспективи україно-німецького співробітництва у молодіжній сфері. Зокрема, Ростислав Драпушко зазначив, що на сьогодні співробітництво України та Німеччини у молодіжній сфері може бути прикладом ефективної та конструктивної співпраці на міжнародному рівні. "Високий рівень та багатий досвід україно-німецького співробітництва у молодіжній сфері вимагає від нас ефективних кроків, одним з яких може стати розширення контактів та спільної роботи на регіональному рівні. Причому, ми з впевненістю можемо віддати ініціативу у цьому питанні регіональним підрозділам", - підкреслив заступник Міністра.

У свою чергу представники Федерального міністерства у справах сім'ї, людей похилого віку, жінок та молоді Федеративної Республіки Німеччини зазначили, що за останні роки дійсно відбулося значне розширення та поглиблення співробітництва. Особливо це помітно на прикладі спільної роботи на рівні молодіжних громадських організацій.

Візит німецької делегації триватиме до 3 вересня, і його результатом, як очікується, стане підписання "Програми двостороннього співробітництва в галузі молодіжної політики між Міністерством України у справах сім'ї, молоді та спорту і Федеральним міністерством у справах сім'ї, людей похилого віку, жінок та молоді ФРН на 2010-2011 рр."

Довідково:
Україно-німецьке співробітництво у сфері молодіжної політики розпочалося у 1993 році з підписання в м. Київ 27 серпня Угоди між Міністерством України у справах молоді і спорту та Федеральним міністерством у справах жінок і молоді Федеративної Республіки Німеччина про співробітництво у сфері молодіжної політики.
Для реалізації цієї Угоди українське та німецьке відомства раз на два роки проводять засідання спільних комісій з метою вироблення конкретних програм співробітництва на черговий дворічний період, останнє з яких відбулося у квітні 2007 року в м. Берлін.
Результатом засідання стало підписання 25 квітня 2007 року Протоколу переговорів про співробітництво в галузі молодіжної політики на 2007-2008 рр. між Міністерством України у справах сім’ї, молоді та спорту і Федеральним міністерством у справах сім’ї, людей похилого віку, жінок та молоді ФРН, яким затверджено Програму міжвідомчого співробітництва в галузі молодіжної політики на 2007-2008 роки, що передбачало реалізацію понад 30 проектів.
 

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.