bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Майбутнє економіки Рівненщини - за інноваціями!
31.08.2009

26 серпня 2009 року у приміщенні Обласного виставково-ділового центру Рівненської облдержадміністрації відбувся семінар-тренінг «Інноваційний менеджер». Організаторами заходу стали Установа IntelPro®, Рівненське представництво ДБУ «Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку» Держінвестицій та Головне управлінням економіки та інвестиційної політики Рівненської облдержадміністрації.

Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів райдержадміністрацій, менеджерів інноваційно-інвестиційних проектів, ключових фахівців з розвитку інновацій з 9 районів області та міст Рівного, Луцька, Києва та Дубно.

У ході заходу виконавчий директор Спеціалізованої установи у сфері інтелектуальної власності та інновацій IntelPro® Дмитро Захарець та головний спеціаліст Рівненського представництва ДБУ «Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку» Володимир Тарасюк ознайомили учасників із існуючими механізмами та інструментами інноваційної стратегії, формування базових стандартів сфери інновацій.

Ведучий семінару – Юрій Трачук, який є керівником Рівненського представництва регіонального центру інноваційного розвитку Держінвестицій та має ступінь магістра з інтелектуальної власності, розпочав захід вітальним словом усіх учасників, що знайшли змогу прийняти участь у даному заході, підкреслюючи важливість таких навчальних курсів через те, що на Рівненщині ще недостатньо знають про інновації та інноваційний процес. Пан Трачук детально розповів про можливості та шляхи реалізації інноваційних проектів, зважаючи на те, що в Україні нині існує чимало державних програм підтримки сучасного розвитку. В основному - це кредитування та митні і податкові преференції, які отримують учасники технопарків від Держави.
«Ще однією можливістю отримати практичну допомогу задля розвитку та реалізації своїх інноваційних проектів мають підприємства, організації та установи будь-якої форми власності у рамках співпраці із Канадською експертно-сервісною службою (CESO), що фінансується за рахунок коштів Канадської агенції з міжнародного розвитку (CIDA). За сприяння Представництва практичними результатами допомоги уже користуються п‘ять підприємств Рівненщини, а ще два чекають на скорий приїзд експерта-волонтера» - повідомив Ю.Трачук.

В. Тарасюком була представлена система трансферу технологій
Національної мережі регіональних центрів інноваційного розвитку
Державного агентства України з інвестицій та інновацій. На його переконання, успішна робота в рамках Української мережі трансферу технологій (UTTN) може стати однією з передумов як ефективного розвитку технологічного брокерства в Україні, так і переходу на якісно новий рівень всього процесу комерціалізації нових технологій в нашій країні.

Про діяльність установи IntelPro® - про види правової охорони та захисту інноваційних технологій (патенти, завершені технології, ноу-хау), а також про інновації у світі розповів професіонал з інтелектуальної власності Дмитро Захарець. Він повідомив, що саме за інноваційними ідеями, що перетворюються в провідні технології – майбутнє! Основною цінністю в цьому процесі є ідея, яку впроваджуючи в життя, необхідно захищати.

Наприкінці семінару були підведені підсумки, а кожен учасник отримав індивідуальне завдання, аби вже в себе у районі чи на підприємстві втілити набуті знання та використовуючи якості фахівця з інновацій на практиці. Після чого, відбудеться сертифікація фахівців за напрямком «Інноваційний менеджер».
Юрій Трачук подякував усім учасникам та журналістам за їх зацікавленість та запросив не зволікати із запровадженням інновацій та зробити свій особистий внесок у інноваційний розвиток як на місцевому, так і національному рівнях. 

Контакти

  • Крістіна Мічка
  • Рівненське представництво ДБУ «Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку»
  • [email protected]
  • +38 (063) 354-0347

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.