bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Висновки громадськості щодо дотримання прав дитини на Кіровоградщині
31.08.2009

Дитина з’являється на світ беззахисною та потребує піклування та допомоги. Її життя, здоров’я, і взагалі майбутнє, залежить від дій дорослих. На щастя людство не залишилося байдужими до потреб і проблем дітей – в 1989 році Генеральною Асамблеєю ООН була прийнята Конвенція «Про права дитини».

Наскільки цей документ допоміг у вирішенні питання дотримання прав дитини в Кіровоградській області досліджувала Дитяча Екологічна Громадська Організація «Флора».

28 серпня 2009 року ДЕГО «Флора» було ініційовано проведення конференції по результатам проведеного піврічного проекту «Світ, про який я мрію».

До участі у конференції було запрошено представників відділу сім’ї та молоді, управління освіти,служби у справах дітей, громадськості, ЗМІ, депутатів обласної та міської ради, а також представники прокуратури.

На конференції обговорювались результати дослідження рівня дотримання прав дитини на Кіровоградщині та результати моніторингу регіональних засобів масової інформації. В ході обговорення неодноразово було згадано про те, що вже минуло майже 20 років з моменту ратифікації Україною конвенції ООН «Про права дитини». «Цим документом країна взяла на себе велику відповідальність - зазначає заступник начальника управління у справах сім’ї та молоді Кіровоградської ОДА Останній Віталій Миколайович, - в нашій державі останнім часом багато робиться для захисту прав дітей. Але Україна, ще не досягла належного рівня в цій сфері. Ще треба працювати, і, сама влада не зможе впоратися, тому має йти співпраця із громадою».

Найбільш активно учасники конференції обговорювали питання насилля над дітьми, оздоровлення дітей та проблеми, які виникають у дітей із обмеженими можливостями.

За результатами дослідження було видано звіт «Світ, про якій я мрію», який можна переглянути на сайті організації.

Проект було реалізовано за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні

Контакти

Коментарі

Богдан Маслич   5509 днів тому   #  

Юлія, чомусь лінк у повідомленні не спрацьовує, а на сайті самостійно звіт щодо дослідження не знайшов. Мене цікавить цей звіт, прошу допомогти отримати до нього доступ.

  •   Пiдписатися на новi
Бочарова-Туз Юлія   5509 днів тому   #  

Богдане, можемо вислати Вам його елктронною поштою. Ось моя адреса [email protected], напишіть, куди можно Вам відправити звіт.
Дякую, успіхів.))))))

  •   Пiдписатися на новi
Богдан Маслич   5509 днів тому   #  

Моя електронка [email protected] , буду Вам дуже вдячний :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.