bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

В дитячому центрі «Горизонт» відбулись тренінги “Онляндія — безпечна веб-країна”
27.08.2009

Чи можемо ми уявити сучасне життя без Інтернету? Реферати, музика, фільми, вірші, спілкування з друзями та знайомими в соціальних мережах типу «Однокласників» або «Вконтакте» — все це дає нам наш друг і помічник — комп’ютер.

Як же нам без нього?! Кожного дня, приходячи зі шкіл, інститутів, училищ та робіт дорослі і діти, замість спілкування один з одним, сідають за комп’ютери, щоб поспілкуватися з віртуальними близькими та друзями.

Інколи навіть починає здаватися, що розхожий термін «всесвітня павутина» придбав зовсім інше, часом зловісного значення, бо людей, що загубилися в її просторах, що зависли на її невидимих нитках, стає все більше. Ми майже не замислюємося про те, що це дуже шкодить нашому здоров’ю, завдає непоправної шкоди нашим реальним взаєминам з близькими і рідними людьми. А хто і замислюється, то відмахується від цієї думки, як від чогось такого, що не є серйозним і важливим.

В дитячому спортивно-оздоровчому центрі «Горизонт» з підлітками старших загонів був проведений цикл тренінгів «Я і Інтернет!». Заняття проводили кваліфіковані тренери Кременчуцького учбового центру IDEA «Благодійного фонду «Фонд соціального захисту «Злагода». «Незважаючи на напружений графік цього дня (адже крім тренінгів, кожен загін брав активну участь ще в низці інших заходів, що проводяться педагогічним складом «Горизонт» в рамках тематичного Дня Хакера), тренери знайшли час, щоб приділити увагу кожному загону. Час пролетів непомітно.

Ми з величезним задоволенням брали участь у дискусіях, іграх, створювали колажі. Тренінг був побудований в дуже цікавій формі. Спочатку, мені здавалося, що нас «будуть вантажити» купою самих різних термінів, будуть вчити і розповідати, як це робиться в школі. Але, на диво своє, я виявила, що насправді, нічого подібного не сталося. Нас нічому не вчили і не примушували.

Робота йшла як би сама собою, без напруження і мудрування. А в результаті, виявилось, що ми дізналися багато нового і цікавого. І не від дорослих, а як би самі від себе. Ми спілкувалися, ділилися досвідом, обговорювали нову тему.

Виявляється, Інтернет — зовсім не так нешкідливий, як нам здається. Такий захід проводився у нашому таборі вперше і особисто мені дуже сподобалося. Хотілося б, щоб подібні заходи проходили у нас частіше.

Дар’я Чирва (1 загін Дитячого спортивно-оздоровчого центру «Горизонт»).

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.