bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

УКУ започатковує нову навчальну програму з біоетики та душпастирства охорони здоров‘я
22.08.2009

Нову сертифікатну навчальну програму започатковує у жовтні цього року філософсько-богословський факультет Українського Католицького Університету у Львові. Програма з біоетики та душпастирства охорони здоров’я матиме назву "На службі охорони життя" та призначатиметься для лікарів, медсестер, працівників паліативних відділень, біологів, юристів, душпастирів лікувальних установ.

Гуманізація медицини на основі християнських цінностей та персоналістичної моделі біоетики, а також виховання пошани до цінності та гідності людського життя від зачаття до природної смерті - так окреслюють організатори сертифікатної програми її мету. 

Як розповів декан філософсько-богословського факультету УКУ о. д-р Ігор Бойко, на рішення відкрити таку програму, серед інших чинників, вплинув і власний досвід спілкування з лікарями. 

"Лікарі у професійній діяльності щодня стикаються з багатьма питаннями етичного чи морального характеру, а тому потребують фахового знання про те, як їх вирішувати. Особливо це стосується лікарів, що працюють у сфері пренатальної діагностики, лікарів-генетиків", - зазначив о. Ігор Бойко. 

"У певний час на допомогу лікареві до хворого приходить священик. І його завданням дуже часто є не тільки підтримка хворого, а й допомога його рідним і близьким. Нерідко допомога потрібна і самим лікарям, які щодня працюють із невиліковно хворими. Тому священики, які працюють у лікарнях, на цій програмі матимуть змогу поглибити ті знання, що їх отримали, навчаючись у семінарії. Програма дасть змогу лікарям і священикам поспілкуватися і спільно творити ядро, я б сказав, християнської персоналістичної допомоги для хворих", - відмітив о. Ігор Бойко.
 

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.