bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чому Галинський?
20.08.2009

Після звільнення Кощинця 12.08.09 року чи не вперше з часів Майдану громадськість підняла голову і одностайно виступила проти можливості призначення Головою Державного департаменту України з питань виконання покарань кандидатури, яка не відповідає вимогам норм законів та моралі. Навіть більше, відбулося неможливе… були об’єднанні у єдиному пориві - не допущення краху системи, зазвичай протилежні табори – правозахисники, посадовці та працівники кримінально-виконавчої системи.

Всі разом піднялися на захист кримінально-виконавчої служби України, так як «тюремна» система для когось – робота і кар`єра, а для когось – навіть право на життя. Не простим було очікування все ж таки виваженого рішення Уряду щодо призначення на посаду Голови Департамента справжнього практичного працівника, професіонала системи, який би сприяв її реформуванню з урахуванням міжнародних та європейських вимог і стандартів та зважав на думку громадськості…

Сьогодні, на засіданні Уряду, на якому розглядалося питання про призначення Голови держдепу, Юлія Володимирівна наголосила на тому, що приймати таке важливе кадрове рішення неможливо без врахування думки громадськості. І перед тим як відбулася процедура голосування, свою позицію від імені Громадської ради з питань дотримання прав людини в установах позбавлення волі при Міністерстві юстиції України висловив її Голова Олександр Беца, від імені правозахисників, які приєдналися до відкритого звернення «Громадського захисника» - Алла Мукшименко, від імені всіх членів організації «Міжнародна ліга захисту прав громадян України» - Едуард Багіров. Далі процедура голосування…. «Хто – за?»… «Хто – проти?» … Рішення ухвалено. Головою Державного департаменту України з питань виконання покарань призначено Олександра Галинського.

Довідково

До призначення на посаду Голови департамента Олександр Галинський керував Одеським обласним управлінням ДДУпВП. Чи виправдає пан Галинський сподівання правозахисників, - покаже лише час. Зі свого боку оголошуємо йому презумпцію довіри та обіцяємо сприяти в реформуванні системи та надавати всебічну підтримку. В той же час підкреслюємо, що ми і надалі будемо адекватно реагувати на порушення прав людини під час виконання кримінальних покарань.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.