bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Суспільство вбачає пріоритетною роботу громадських об’єднань в сфері виховання молоді
12.08.2009

11 серпня 2009 року Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» оприлюднила результати дослідження громадської думки населення Полтавської області з питань діяльності громадських організацій, їх впливу на владу та вирішення проблем громади.

49,2% опитуваних назвали виховання молоді пріоритетною сферою, в якій громадські організації могли б допомагати громаді. Про це заявив у інтерв’ю на одному з місцевих телеканалів голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур.

Серед більшості респондентів, що взяли участь в дослідженні,поняття «громадська організація» не викликає негативних асоціацій, навпаки 56 % позитивно відносяться до іх діяльності. Але разом з тим 35,1% висловили своє байдуже ставлення до існування третього сектору, що говорить про низький рівень поінформованості значної частини суспільства щодо діяльності громадських організацій. Крайнє негативно сприймають представників третього сектору, вважають непотрібними, створеними під кон’юктуру і нещирими 9 %.

«Дослідження показує, що як позитивні так і негативні настрої суспільства є гіпотетичними і мало пов’язані з реальним становищем речей. Всього 23,1 % опитуваних змогли назвати конкретну організацію та іі направлення, більшість з них самі причетні до громадської діяльності. Факт, що 32,8% опитаних не змогли дати відповіді на запитання щодо існуючих стереотипів говорить про взагалі несформовану думку у значної частини суспільства, а отже, створює простір або для міфів, або для правдивої інформації. Якщо детальніше про стереотипи: більшість - 14,2% вважають, що громадські організації «відмивають гроші» і 11,2% думають, що підіграють політикам. Взагалі ж 33,6% вважають роботу громадських організацій направленою на задоволення потреб громади» - говорить про результати дослідження Олександр Чепур.

Також значна кількість респондентів не змогли відповісти на запитання: чи враховують громадські організації думку самої громади у своїй роботі (23,85%) та на запитання про ступінь впливу третього сектору на владу (28,35%).

В цілому 41,8% вважає, що громадські організації тільки в деяких випадках враховують суспільну думку. Це може означати невпевненість самих респондентів, або свідчити про певне віддалення громадських організацій від суспільства.

48,5% переконані що громадські організації вирішують конкретні проблеми суспільства, 33.6% вважають, що бездіяльні, та 22% вбачають у байдужості суспільства певну перешкоду для ефективності громадських організацій.

«Взагалі ми спостерігаємо низьку оцінку суспільством результативності діяльності більшості громадських об’єднань. І якщо є дійсно ефективна, щира, самовіддана робота , про неї просто не знають. Тому ми рекомендуємо кожній громадській ініціативі, організації чи об’єднанню підвищувати свій рівень суспільної користі конкретними справами та вести прозору діяльність, засновану на звітності перед суспільством» - підсумовує керівник організації.

Всього в області відділом юстиції зареєстровано більше 400 громадських організацій. Більшість жителів знайомі з діяльністю молодіжних,благодійних та спортивних організацій. Суспільство вбачає пріоритетною роботу третього сектору в сфері виховання молоді, боротьбі з ВІЛ/СНІД та екології і розвитку культури.

Контакти

  • Чепур Олександр
  • Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ».
  • tviisvit @gmail.com
  • +38 093 579 16 93

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.