bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Тернополі заснована коаліція «Своє місто - свій статут»
10.08.2009

 В приміщенні Тернопільського прес-клубу відбувся круглий стіл «Статут Тернополя – спільна справа влади і громади». У роботі круглого столу взяли участь депутати міської ради, лідери громадських організацій міста, науковці. Під час круглого столу відбувся обмін думками представників громадськості щодо Статуту м. Тернополя та підписано меморандум громадянської коаліції «Своє місто - свій статут».

Керівник проектів «ТМО Нівроку» Володимир Ханас та голова постійної комісії Тернопільської міської ради Григорій Бурбеза представили пропозиції громадськості щодо організації подальшої розробки, прийняття і впровадження Статуту територіальної громади міста Тернополя. Після дискусії з питань організації розробки, прийняття і впровадження Статуту та завдань громадськості щодо підтримки статутного процесу у місті представники ГО підписали Меморандум Коаліції громадських організацій Тернопільщини “«Своє місто - свій статут»та обговорили пропозиції щодо активізації та координації дій зацікавлених представників громадськості міста через діяльність громадської Коаліції на підтримку Статуту.

Член робочої групи із розробки проекту Статуту територіальної громади міста Львова Ярослав Жукровський поділився своїм досвідом діалогу влади і громади на прикладі розробки проекту статуту міста Львова.

Міський голова Роман Заставний відгукнувся на пропозиції громадськості та підписав Розпорядження «Про активізацію статутного процесу у місті Тернополі» у якому вніс зміни до робочої групи з питань розробки Статуту міста Тернополя та затвердив календарний планорганізації статутного процесу у місті Тернополі.

Модератор круглого столу - співкоординатор коаліції «Своє місто – свій статут» Володимир Ханас відзначив: « Статут територіальної громади - це не панацея від всіх бід і не той документ від якого завтра поліпшиться благоустрій міста чи, скажімо, відремонтуються дороги і вирішиться проблема сміттєзвалища. Це в першу чергу система процедур. Але саме через цю систему створюються умови для активної участі громадян в благоустрої власного життя, підвищується рівень відкритості, прозорості органів місцевого самоврядування, може зрости ступінь довіри жителів міста до владних структур, налагоджується взаємодія між владою і населенням.»
 

Проект «Тернополю – статут міста» реалізується ТМО «Нівроку» в межах спільної ініціативи Pact Inc., Міжнародного фонду «Відродження» та Фонду Східна Європа. 
Реалізація компоненту «Підтримка місцевих ініціатив» програми «Об’єднуємося заради реформ (UNITER)”, що виконується Pact Inc., стала можливою завдяки щирій підтримці американського народу, наданої через Агентство США з міжнародного Розвитку (USAID), та фінансовій підтримці Міжнародного фонду «Відродження».
 

Текст меморандуму та список організацій, котрі його підтримали

Джерело: ХайВей

Коментарі

Тарас Хомич   5461 день тому   #  

З коментаря пані Галини видно, що цей захід проводили для "галочки":
http://h.ua/story/217718/

  •   Пiдписатися на новi
Литвин Галина   5461 день тому   #  

Для Т. Хомича
Мені шкода що Ви невірно зрозуміли мої коментарі. Захід був живий, можливо, перенасичений. Він показав дещо інше - організатори круглого столу мають мало союзників. І у першу чергу серед журналістів та і серед багатьох лідерів НУО. Я не критикувала сам захід, а спробувала спрогнозувати проблеми, з котрими організаторинаписання Статуту можуть зіткнутися.
Моя пошта [email protected]

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.