bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Діти з малозабезпечених родин Росії і Німеччини відвідали Одесу
31.07.2009

В Одесі завершився український етап українсько-російсько-німецького молодіжного обміну "Молодь за порозуміння". В проекті брали участь діти з соціально незабезпечених сімей з трьох країн.

Жодних особливих вимог до учасників проекту не висувалося. За словами керівника німецького культурного центру в селищі Кремідовка Оксани Орел, організатора проекту з українського боку, треба було лише вчасно заповнити анкету. Одним із пунктів, зокрема, було питання про чисельність у сім’ї братів та сестер.
Торік Німеччину відвідали діти з Росії та України. Цього року ті ж учасники - по сім від кожної країни - відпочивали в Одеській області. Час, проведений разом, справді допоміг порозумітися: діти з Німеччини заговорили російською та українською, а учасники з Росії та України – німецькою.

А ще, як розповіла Оксана Орел, вони провели екологічну акцію на Любопільскій косі - розчистили територію від сміття. Але для дітей то була не акція, а гра у піратів. Групи прибували на косу на піратському кораблі, шукали за картами "скарби".

Проект розрахований на п’ять років, і наступного разу групи з Німеччини та України відвідають російські міста Перм та Омськ.

Автор: Вікторія Нова
Джерело: Німецька хвиля
 

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.