bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

47 найуспішніших громад отримали обладнання
30.07.2009

30 липня 2009 року у Києві 47 найуспішніших громад з усіх регіонів України отримали у подарунок комплекти обладнання вартістю до 30 тис. грн. (медичне, комп’ютерне, звукове та сценічне). Ці громади стали переможцями конкурсу успішних громад, що був організований Українським фондом соціальних інвестицій у рамках гранту Уряду Японії. Церемонія нагородження переможців стала фінальним заходом УФСІ у рамках гранту, адже даний проект завершується 31 липня ц.р.

У заході взяв участь Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко, який свого часу був головою наглядової ради УФСІ і активно сприяв роботі фонду.

Грант розміром $1,7 млн. надано УФСІ у 2006 році Японським фондом соціального розвитку на цілі розвитку потенціалу найбідніших громад України у вирішенні місцевих проблем. У рамках проекту УФСІ було проведено майже 600 тренінгів та близько 200 практичних консультацій учасниками яких були представники сільських громад та місцевих органів влади 78 районів усіх областей України. Теми навчання громади обирали самостійно. Найбільшою популярністю у громад користувалися такі теми: розробка проектів розвитку населеного пункту, соціальне партнерство, залучення ресурсів, розробка та підготовка бізнес-проектів, методи лобіювання та представництва інтересів громади, розвиток малого підприємництва в сільських громадах та інші. Перелік тем, що пропонувалися громадам, був розроблений УФСІ на основі дослідження з оцінки потреб громад у навчанні.

Результатом такої просвітницької кампанії стало зростання ініціатив жителів громад, збільшення кількості нових структур самоорганізації населення, зросла чисельність активного населення. Майже половина (47%) громад уже реалізують отримані на тренінгах знання і навички. Про це свідчать данні дослідження з оцінки впливу Проекту, що було проведено Центром соціальних експертиз Інституту соціології НАН України.

Як відзначив виконавчий директор УФСІ Віктор Мірошниченко, "для частини громад закладений навчанням потенціал перетворюється на реальні дії – маючи досвід та відповідні знання, вони шукають і знаходять донорів для інших проектів, виграють конкурси, складають перспективні плани на майбутнє».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.