bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Мобільні юридичні консультації в районах Львівщини
29.07.2009

Протягом 21-24 липня 2009 року Центром громадської адвокатури було проведено інформаційно-просвітницьку акцію «Правова просвіта – шлях до подолання корупції».

Акція відбулася в таких містах – Перемишляни, Кам’янка-Бузька, Пустомити та Городок, які є райцентрами на Львівщині . До проведення акції «Правова просвіта – шлях до подолання корупції» були залучені консультанти та волонтери Центру громадської адвокатури.

Під час цієї акції громадяни мали можливість отримати правові консультації від юристів Центру громадської адвокатури та отримати інформаційно-просвітницькі матеріали: буклет про правову приймальню Центру громадської адвокатури, брошуру про судову систему, посібник «Самозахист від корупції», плакати з антикорупційним змістом, газету «Судовий консультант», брошури «Як ознайомитися з судовим рішенням» та «Путівник по судовій системі».

Загалом під час акції було надано 126 правових консультацій (зокрема в м.Перемишляни - 39, в м.Кам’янка-Бузька – 26, в м.Пустомити – 25, в м.Городок – 36). Найбільша активність громадян була у м.Перемишляни, де було надано найбільшу кількість правових консультацій та розповсюджено значну частину інформаційно-просвітницьких матеріалів.

Найбільше правових консультацій стосувалися судового порядку захисту прав громадян в конфліктах з органами влади. Також багато питань стосувалися земельних відносин, спадкування та конфліктів з органами місцевого самоврядування (сільські ради, сільський голова).

Також під час акції «Правова просвіта – шлях до подолання корупції» було розповсюджено понад 2000 примірників інформаційних матеріалів. Як відзначив координатор акції «Правова просвіта – шлях до подолання корупції» голова Центру громадської адвокатури, адвокат Леонід Тарасенко «Визначальним фактором для захисту прав громадян має їх власна активність. Тому інформаційні матеріали щодо захисту прав громадян повинні стати в нагоді тим, хто їх отримав.

Правова приймальня Центру громадської адвокатури і надалі сприятиме громадянам у реалізації та захисті їх прав, що порушуються органами влади». Консультантами Центру громадської адвокатури було проведено опитування громадян щодо того, які органи влади в Україні найбільше уражені корупцією. Також громадяни мали можливість висловити своє бачення щодо шляхів подолання корупції. Загалом в опитуванні взяло участь 262 особи.

На думку більшості громадян (72 % опитаних) всі без винятку органи влади в Україні залучені до корупційних діянь, а корупція носить системний характер. Відповідно і серед шляхів подолання корупції домінував наступний – зміна (переобрання) представників всіх гілок влади та надання можливості новим чи молодим людям керувати державою, громадяни зневірені у тому, що чиновники органів влади, які сьогодні обіймають посади, здатні поважати їхні права та готові змінювати свою поведінку та відношення до виконання обов’язків.

Акція «Правова просвіта – шлях до подолання корупції» відбувалася за підтримки проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна», що виконує Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації «Виклики тисячоліття (МСС)».

Контакти

  • Леонід Тарасенко
  • Центр громадської адвокатури
  • [email protected]
  • +38 0322 35 45 19

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.