bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

106 кілометрів українського Полісся - інноваційний туристичний продукт?
29.07.2009

У північних районах Рівненщини на найдовшій діючій вузькоколійній залізниці в Європі реалізується проект «Поліський трамвай», що отримав грант на Всеукраїнському конкурсі проектів у розмірі більш, ніж 700 тис. грн. Задля ефективної реалізації вказаного проекту Канадською експертно-сервісною організацією (КЕСО) було надано фахову практичну допомогу місцевій громаді та виконавцям проекту щодо планування результатів та розробки плану дій.

Проект «Поліський Трамвай» став переможцем завдяки якісно підготовленому проектному документу, розробкою якого займалась ДБУ «Північно-Західний регіональний центр інноваційного розвитку» (далі ПЗРЦІР), що входить в сферу управління Державного агентства з інвестицій та інновацій. Подібний проект став першим в Україні, таким, що визнаний інноваційним.

Період від 29 червня до 18 липня 2009 року – час перебування на Володимиреччині експерта канадської організації КЕСО, та головного спеціаліста-перекладача Рівненського представництва ПЗРЦІР Крістіни Мічки. Міссією яких було допомогти Володимирецькому та Зарічненському районам у реалізації інноваційного туристичного подукту «Поліський трамвай». Діяльність свою містер Харді (експерт КЕСО) розпочав із детального дослідення туристичного потенціалу двох районів області, виначення проблем реалізації інноваційного продукту внаслідок проведення робочих зустрічей, переговорів із представниками влади, приватного сектору та місцевих масс-медіа. Пан Харді переконався на власні очі у перспективах та труднощах на шляху реалізації проекту подолавши повний маршрут вузькоколійкою Антонівка-Зарічне; відвідав велику кількість сіл як у Володимирецькому, так і у Зарічненському районах, що могли б слугувати туристичними атракціями для внутрішніх туристів, ознайомився із традиціями, звичаями та релігійним життям місцевих жителів.

Заключним етапом була підсумкова нарада, що відбулась 14 липня 2009 року у приміщенні Володимирецького Будинку культури за участю представників влади, бізнесу та партнерів проекту. Учасники наради мали змогу висловити власну думку у питаннях розвитку туризму в регіоні, запропонувати на розгляд власні туристичні проекти та осмислити напрямок дій у ході вільної дискусії. Метою зустрічі було дійти узгодженості між учасниками та представити свої ідеї для експертної оцінки Харді Менхаса. Експерт хотів переконатись, що за час його співпраці з клієнтом, вони змогли дійти спільної точки зору на розробку туристичного продукту, що безумовно полегшить просування проекту. Були прийняті рішення та розроблено план дій терміном в один рік, приготованим Харді Менхасом для розвитку туристичної інфраструктури. Запропоновано низку пріорітетних напрямків, результати перших очікуються уже у вересні поточного року.

Експерт канадської організації наголосив, що результати впровадження туристичного продукту «Поліський трамвай» повинен бути орієнтований на розвиток туристичного бізнесу всієї області, ставши привабливим для іноземних інвесторів. А перший заступник голови Володимирецької райдержадміністрації Петро Сергійович Вакуліч подякував окремо в.о. директора ПЗРЦІР Бабію Олександу Яковичу за можливість залучити кошти, а Рівненському представницву РЦІР за допомогу у фаховому супроводі та здійсненні кваліфікованого перекладу, що дозволило забезпечити ефективну роботу експерта з Канади. Пан Вакуліч висловив сподівання що турбота з боку структур Держінвестицій буде мати продовжуння і надалі.

Контакти

  • Мічка Крістіна
  • Рiвненське представництво ДБУ “Пiвнiчно-захiдний регiональний центр iнновацiйного розвитку”
  • [email protected]
  • +38 (063) 354-03-47

Коментарі

Сумщенко Ірина   4204 дні тому   #  

Просто молодці!

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.