bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Рівному створено регіональний агропромисловий інноваційний кластер «Агроінновації»
29.07.2009

У Рівному створено регіональний агропромисловий інноваційний кластер «Агроінновації».

Шляхом підписання Договору в Рівненській області утворено Рівненський регіональний агропромисловий інноваційний кластер «Агроінновації» (РРАІК).

Засновниками кластеру виступили 4 представники органів державної влади, 3 представниками наукових організацій та вузів, 5 представників виробничих підприємств Рівненщини та 3 представники інноваційних структур та сервісних установ.

Створення РРАІК стало можливим завдяки ефективній співпраці Рівненської обласної державної адміністрації з Державним агентством України з інвестицій та інновацій, а також іншими засновниками та учасниками кластеру – договірного об‘єднання зацікавлених підприємств, установ та організацій для забезпечення реалізації пріоритетного напряму інноваційної діяльності Рівненської області «Високотехнологічний розвиток сільського господарства і переробної промисловості», передбаченого програмою науково-технічного та інноваційного розвитку Рівненської області на 2008-2010 роки, схваленою розпорядженням голови облдержадміністрації від 28.12.2007 № 636 та затвердженою рішенням обласної ради від 16.01.2008 № 610.

Метою даного кластеру є об’єднання зусиль, координація дій та реалізація спільних заходів в питаннях розроблення і впровадження інновацій в агропромисловому комплексі Рівненської області.

Спільна діяльність засновників на засадах взаємної вигоди вирішує такі цілі та завдання:

  • проведення аналізу перспектив ринків збуту і шляхів підвищення конкурентоспроможності продукції агропромислового комплексу області, створення і регулярного оновлення відповідної інформаційної бази з постійним доступом до неї;
  • сприяння розробленню, комерціалізації і впровадженню технічних та організаційних інновацій;
  • допомога у розробці інвестиційних проектів інноваційного спрямування та пошуку джерел фінансування цих проектів;
  • інформаційно-консультативна та навчально-методична підтримка інноваційної діяльності.

Як повідомив Перший заступник Голови Держінвестицій України Сергій Власенко, даний кластер є найефективнішою інноваційною моделлю України. Інноваційні кластери вже довели свою високу ефективність як рушій інноваційного розвитку у багатьох країнах світу. Це, зокрема Силіконова долина в США, кластер з інформаційних та комунікаційних технологій у Фінляндії, символом успіху якого є компанія Nokia, кластер Королівського університету у Швеції та інші.

В продовженні думки попередника, Перший заступник Голови Рівненської облдержадміністрації Юрій Благодир висловив своє переконання в успішній діяльності кластеру та різносторонній підтримці з боку влади. Доповідач подякував Держінвестицій в особі пана Власенка за те, що посадовець такого рівня особисто був присутній на засіданнях щодо створення кластеру. 

Контакти

  • Артем Плескачов
  • Рiвненське представництво ДБУ “Пiвнiчно-захiдний регiональний центр iнновацiйного розвитку”
  • [email protected]
  • +38 (0362) 695-375
  • +38 (0362) 431-084
  • 415902220

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.