bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

#яНеБоюсьСказати: українки відкрито говорять про сексуальне насильство
07.07.2016

У мережі Facebook неабиякого поширення набув флешмоб #яНеБоюсьСказати, який загострив увагу суспільства на замовчуваній досі проблемі насильства проти жінок. Сотні людей розповідають особисті історії насильства – так український сегмент соціальної мережі відреагував на пост, який розмістила на своїй сторінці громадська активістка Настя Мельниченко.

Кампанія #яНеБоюсьСказати продемонструвала неочікувано високі масштаби насильства в Україні.

«Обсяги поширення флешмобу були для мене несподіваними. Я очікувала, що його будуть поширювати. Коли складала допис, використовувала правила SMM, які сприяють поширенню, але не думала, що настільки. Про цю проблему жінки дуже довго не могли сказати, а тут їм наче дали дозвіл – з цього моменту говорити можна», – розповіла ГУРТу Настя Мельниченко.

Кампанія звертає увагу на тенденцію звинувачувати жертв сексуального насильства у віктимній поведінці, що, мовляв, самі винні.

«У нас прийнято, що не можна говорити про все, що стосується сексу, тілесності. Це в нашій культурі соромно. Не прийнято, наприклад, розповідати про насильство з боку родичів. Якщо жінка буде про це говорити, значна частина суспільства вважатиме її винною. І жінки відчувають свою «вину», їм соромно про це говорити. Я вдячна тим, хто почав писати про свої історії. Вони показали, що це не страшно. Завдяки масовості, жінки почали сміливіше описувати свій досвід», – зазначила Настя Мельниченко.

‪#‎яНеБоюсьСказати – ініціатива, що наближує Україну до вирішення важливої проблеми суспільства, яке толерує насильство до жінок, звинувачуючи жертв, а не тих, хто це насильство чинить. 

Більше читайте за хештегом ‪#‎яНеБоюсьСказати. 

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.