bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Чи будуть депутати Луганської міської ради звітуватися перед виборцями?
20.07.2009

Понад півмісяця минуло відтоді, як депутати Луганської міської ради мали відзвітуватися перед виборцями, однак жодної інформації про результати виконання відповідного рішення на сьогодні немає. Зокрема, сьогодні, під час 54-тої сесії Луганської міської ради було розглянуто 16 питань, присвячених різним аспектам життєдіяльності міста, однак питання результатів звітності депутатів перед виборцями не увійшло до порядку денного.

Це питання розглядалося на пленарному засіданні 52 - гої сесії Луганської міської ради п’ятого скликання, 27 травня. Прийняте рішення встановило, що депутати Луганської міської ради мають відзвітуватися перед виборцями в орієнтовний місячний термін травень – червень 2009 року. Представники Східноукраїнського центру громадських ініціатив попереджали, що прийняття зазначеного рішення не вирішить проблеми відсутності звʼязку виборців із депутатами Луганської міської ради, тому що прийнятий варіант рішення не передбачав механізмів інформування виборців про конкретні місця, дні та час проведення звітів. Це унеможливлювало участь бажаючих відвідувати звіти депутатів.

Голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив, Юлія Ращупкіна, сьогодні під час виступу на пленарному засіданні нагадала депутатам про прийняте рішення: «До приймальні нашого Центру звертаються жителі кварталів міста, які й хотіли б поставити питання депутатам, однак не мають такої можливості, бо інформація про звітні зустрічі депутів із виборцями за сімома замками. Закликаємо депутатів оприлюднити результати проведених звітувань із деталізацією питань, які піднімалися виборцями та конкретною інформацією про те, де, коли і в який спосіб проводились відповідні зустрічі кожним депутатом, на сайті Луганської міської ради (www.gorod.lugansk.ua) та у коммунальному ЗМІ».
 

Прес-служба Східноукраїнського центру громадських ініціатив.

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.