bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Польщі триває міжнародний волонтерський табір “Малі сліди великої історії”
20.07.2009

У Мірче — невеликому містечку неподалік польсько-українського кордону проходить польсько-українсько-німецький волонтерський табір “Малі сліди великої історії”. Організаторами табору є Волинська Округа Пласту та Люблінська Округа ZHR (скаутська організація з Польщі), а також Луцька міська рада.

Щоденно молодь працює на двох цвинтарях — у Ласкові та Верешині. На сьогоднішній день вже помітний результат кількаденної праці. Крім того, під керівництвом відомого польського консерватора Януша Смази було створено документацію та план цвинтаря у Верешині. Крім праці, молоді люди знайомляться з культурою країн-учасників: вже відбулися вечори української та польської культури, а в суботу буда проведена теренова гра, яка допомогла учасникам ще краще пізнати свої країни. У неділю ж молодь відвідала Грубешів та Замость.

На учасників чекає виїзд до Холма, де подібний табір відбувся минулого року, продовження праць на цвинтарі, а також збирання свідчень жителів Верешина та навколишніх сіл. На підставі зібраних протягом табору матеріалів волонтери підготують радіо-репортажі, статті та публікації українською, польською та англійською мовами, а також організують в Луцьку та Любліні виставки фотографій присвячених табору. Таким чином, за словами Януша Смази, волонтери не лише рятують цвинтар як такий, але відновлюють його у свідомості місцевих жителів.

Проект “Малі сліди великої історії” отримав дотацію в рамах програми “Меморія. Волонтаріат для європейської культурної спадщини”, яка реалізується Фондом „Пам'ять, відповідальність, майбутнє” та Фондом Баторія. Метою програми є заохочення молодих людей із Центральної та Східної Європи до здійснення спільних заходів для збереження європейської культурної спадщини.
 

Контакти

  • Олена Семенюк
  • Національна скаутська організація України ПЛАСТ
  • [email protected]
  • +38 096 921 44 46
  • +48 514 900 477
  • http://www.plast.org.ua/
  • olenka.semeniuk

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.