bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Бібліотеки і навчальні заклади Київщини отримали альбоми Національного художнього музею України
16.07.2009

15 липня 2009 року Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко взяла участь в акції безкоштовної передачі альбомів Національного художнього музею України до бібліотек і навчальних закладів Київської області.

Захід організований Національним художнім музеєм України та Київською обласною державною адміністрацією за сприяння Фонду «Україна 3000». У ньому також взяли участь в.о. голови Київської обласної державної адміністрації – перший заступник голови адміністрації Віктор Вакараш, депутат Київради Дмитро Андрієвський, Генеральний директор НХМУ Анатолій Мельник, Президент Асоціації фармацевтичних виробників України, Голова Правління Фонду сприяння розвитку НХМУ Петро Багрій, Генеральний директор ВАТ «Фармак» Філя Жебровська, представники бібліотек і навчальних закладів Київської області.

Пані Катерина Ющенко відзначила величезну роль книги в духовному розвитку нації. Вона розповіла про проекти Фонду «Україна 3000», пов’язані з виданням та розповсюдженням книг, зокрема – про проект «З книгою – до дітей!». Пані Катерина підкреслила, що з 2005 року українські школи, університети, бібліотеки, лікарні та приватні особи отримали від Фонду понад 80 тисяч різних видань. 

Катерина Ющенко висловила подяку Національному художньому музею України та його меценатам за те, що вони намагаються донести до широкого загалу ті безцінні скарби, які зберігаються в цих стінах. «Це дуже яскраві та якісні видання. І сьогодні завдяки вам багато жителів Київської області – дітей та дорослих – зможуть доторкнутися до світу прекрасного», – сказала вона. 

До учасників заходу також звернулися Генеральний директор НХМУ Анатолій Мельник, в.о. голови Київської облдержадміністрації Віктор Вакараш, Генеральний директор ВАТ «Фармак» Філя Жебровська.

Катерина Ющенко вручила Віктору Вакарашу сертифікат на 50 комплектів альбомів Національного художнього музею України. Кожен комплект містить 16 книжок, зокрема – загальний альбом колекції Національного художнього музею України, альбом українського іконопису ХІ–ХІХ ст., каталог-альбом виставки «Український портрет XVI–XVIII ст.», колекція творів українського мистецтва ХІХ – поч. ХХ ст., колекція творів українського мистецтва ХХ – поч. ХХІ ст., альбом, присвячений життю та творчості Олександра Мурашка (1875–1919) та інші. 

Серед установ, які отримують подарунки, – обласна бібліотека для дітей, обласна бібліотека для юнацтва, обласна музично-театральна бібліотека, обласне училище культури і мистецтв, центральні районні бібліотеки Володарського, Іванківського, Богуславського, Білоцерківського, Обухівського, Вишгородського, Бородянського районів, центральні міські бібліотеки міст Біла Церква, Ірпінь, Бориспіль, а також Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Г. Сковороди, Богуславський педагогічний коледж імені І. Нечуя-Левицького, Білоцерківське педагогічне училище, Ржищівський індустріально-педагогічний коледж, Стрітівська вища педагогічна школа кобзарського мистецтва тощо.

Нагадаємо, що у 2006 році Фонд «Україна 3000» спільно з Українським центром розвитку музейної справи взяли участь в масштабному проекті з розповсюдження альбомів Національного художнього музею України. Проект стартував 28 вересня 2006 року; протягом наступних трьох місяців представники Фонду і Центру побували в усіх областях України та передали книжки до 180 бібліотек.
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.