bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

На Полтавщині підлітки – інструктори діляться досвідом участі у просвітницькій роботі
06.07.2009

3-5 липня 2009 року Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» взяла участь у IV у міжрайонному зльоті підлітків – інструкторів Програми «Сприяння просвітницькій роботі «рівний - рівному» серед молоді України щодо здорового способу життя», що проходив на базі літнього дитячого табору.

Приводом цієї події стала ідея об’єднати молодь, що задіяна у просвітницькій роботі, а також познайомити з ефективними програмами, які діють на теренах Полтавщини.

В ході роботи зльоту були представлені програми: «Жодних вибачень», «рівний- рівному» та «Школа проти СНІДу». «Тренери нашої організації прагнуть спонукати молоду людину до зміни у житті і світобаченні. У результаті бачимо покращення знань щодо ВІЛ/СНІД, формування толерантності, зміни поведінки на користь утримання від статевих стосунків до шлюбу. Все це ви можете прочитати у відгуках,які пишуть діти та побачити на їх обличчях після чергової зустрічі курсу «Жодних вибачень». В основному тут зібрані підлітки, які вже задіяні в профілактичній роботі, є і ті що не були в жодній програмі. Тому для одних це підтримка їх переконань, а для інших гарний приклад.» - говорить координатор Програми «Жодних вибачень» Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Алєксєєнко Сергій.

Нажаль саме молодь залишається однією з найуразливіших груп населення України. Найщиріші прагнення у пошуках власного шляху та самореалізації, здорові амбіції та активність без належних умов, спрямованості та виховання перетворюються на асоціальні форми поведінки: самоізоляцію, формування різних неформальних угруповань, раннє вживання алкоголю та наркотизації молодіжного середовища. Погіршується стан здоров’я, поширюються епідемія ВІЛ/СНІД,зростає криміналізація, без батьківство та смертність у молодому віці.

«У цьому році зліт був більш насиченим і цікавим, були представлені різні програми. Така співпраця є цінною і для тренерів і особливо для дітей, тому що сприяє укріпленню вже отриманих навичок, активізує роботу підлітків. Нові шляхи розвитку і вдосконалення профілактичної роботи дадуть позитивні результати. Чим більше зацікавлених людей візьмуть участь у вихованні нашої молоді, тим наш світ стане більш, толерантним, шляхетним, стане світом взаємодопомоги та процвітання.» - висловлює надію Тетяна Пасічна, регіональний тренер Програми «рівний - рівному». Зліт відбувається вже четвертий рік поспіль.

Цього року 46 підлітків з різних місць Полтавщини знову акцентували увагу на тому, як зробити правильний вибір в житті і що може стати альтернативою – спорт, музика, спілкування та відпочинок з друзями.

Контакти

  • Олександр Чепур
  • Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»
  • [email protected]
  • 8 0935791693

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.