bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Початок вступної кампанії до ВНЗ зірвано… Що далі?
30.06.2009

29 червня по всій Україні почалась вступна кампанія до ВНЗ. В цей же день розпочався громадський моніторинг вступної кампанії, що впроваджується в Донецькій області громадською організацією «Альянс» в складі коаліції громадських організацій, що працюють ще в 10 областях України. Громадські спостерігачі мали проводити опитування абітурієнтів, що подали документи до ВНЗ, з ціллю виявлення порушень та вдосконалення процесу вступу до вищих навчальних закладів. Але, як виявилось, опитувати було нікого - в коридорах ВНЗ панувала тиша і порожнеча…

Як з’ясувалося, абітурієнти не змогли вчасно отримати сертифікати, бо вони не надійшли до Регіональних центрів оцінювання якості освіти. Що ж трапилось? Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти, посилаючись на Український центр оцінювання якості освіти, повідомляє на своєму сайті (www.test.dn.ua), що учасники зовнішнього незалежного тестування з 30 червня до 15 липня 2009 року зможуть отримати сертифікати за місцем реєстрації для вступу в ВНЗ. Такий хід подій є дуже дивним, бо ще в 2008 році було відомо, що вступна кампанія 2009 розпочнеться з 29 червня. Постає серйозне питання: «Як можна було спланувати цей захід з такими погрішностями?».

Як наслідок – практично зірваний початок вступної кампанії 2009 року. Як абітурієнти, так й приймальні комісії та громадські спостерігачі дуже сподіваються, що сертифікати надійдуть до вступників набагато раніше 15 липня. Проте, інформація про реальні терміни надходження сертифікатів, як і про обсяги цільового прийому та прийому за держзамовленням, яка також мала заздалегідь потрапити в ВНЗ, навіть для секретарів приймальних комісій вузів вкрита мороком невідомості.

Ми запрошуємо осіб, відповідальних за зрив вступної кампанії-2009 найближчим часом виступити з заявою та прояснити стан речей для громадськості, що стурбована цими подіями. За більш детальною інформацією звертайтесь до керівника моніторингової групи ДГО «Альянс» Бондаренка Сергія за телефоном (+38 095 106-81-62), електронною поштою [email protected]

Проведення моніторингу виконується за підтримки проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна», що виконується Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації Виклики Тисячоліття (МСС)».

Контакти

Коментарі

Антон Крилець   5508 днів тому   #  

Зателефонуйте 8-044-503-37-93 до Українського центру оцінювання якості освіти (телефон з сайту Центру http://www.testportal.gov.ua/) і поцікавтеся чому не надійшли сертифікати в регіони.

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Гевко   5508 днів тому   #  

Напевно через те, що 29 червня вихідний:).... от і зірвали всутпну кампанію

  •   Пiдписатися на новi
Хмара Олексій   5508 днів тому   #  

Довідково! Із 30 провідних регіональних вишів, розташованих в 11 областях України, 29 червня (що типу був вихідним, як сказали раніше колеги з МОН) працювали щонайменше 25. А от сертифікати їм не приносили. Бо не було сертифікатів :-( Це оперативна інформація членів Коаліції по моніторингу вступної кампанії 2009 року. Більше про це на сайті Коаліції www.vstup.in.ua

  •   Пiдписатися на новi
Іван Богун   5508 днів тому   #  

хлопці, схоже моніторингова коаліція викрила крутий саботаж! валять вакарчука? чи "...все буде добре у кожного з нас..." ? ;)

  •   Пiдписатися на новi
Андрій Гевко   5506 днів тому   #  

вступили у змову з регіоналами :)

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.