bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

НУО України долучились до міжнародної співпраці «Прозора освіта»
22.06.2009

МГО «Комітет підтримки студентського самоврядування» (Львів) та ГО «Альянс» (Донецьк) стали учасниками мережі «Прозора освіта» (Transparent Education Network (TEN).

Організації працюють у мережі впровадження етичних стандартів у життя громад вищих навчальних закладів у регіонах нашої країни за підтримки Посольства США в Україні.

Східно-Європейська та Євразійська програма «Соціальний спадок» (Social Legacy Program (SLP)) – ініціатива, що підтримується USAID та має наступні цілі: підвищити обізнаність щодо корупції в освіті та її вплив на суспільство; підвищити спроможність (особливо – молоді); аналізувати вплив корупції в освіті на особистому рівні та рівні навчального закладу та розвивати культуру прозорості та відповідальності в середній та вищій освіті.
 

Transparent Education Network (TEN) є регіональною мережею організацій та приватних осіб, які зацікавлені в просуванні прозорості в школах та в системі освіти. Ця мережа об’єднує організації та фізичні особи з Європи та Євразії для рівноправної співпраці, спілкування, обміну досвідом, найкращими практиками, знаннями та ресурсами, які є дуже важливими для підвищення інформованості про корупцію в освіті та сприяють організації заходів щодо вирішення цих питань.

Одним із напрямків роботи є підтримка та просування кодексів честі у вищій освіті, стратегій підвищення прозорості освіти та її управління.

На сьогодні у мережу входять організації із чотирьох країн: Молдови, Азейбарджану, Арменії та України.

Участь у міжнародній ініціативі допоможе організаціям налагодити співпрацю із організаціями, які працюють у цих же напрямках та які стикаються із такими ж викликами, які є в нашій державі, обмінятись знаннями та кращими практиками.

Більше інформації про ініціативу Transparent Education Network (TEN

 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.