bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Українська блогосфера очима Яндекса
21.06.2009

На нове дослідження української блогосфери ми чекали з нетерпінням – кортіло дізнатися нових фактів, та чи справді в Україні відбувається бум Твітера. Цього разу нашим аналітикам допомогли провідні українські блогохостинги – вони надали дані для повної індексації своїх блогів. Завдяки цьому ми можемо сказати, що вже15% з 420 тисяч українських блогів знаходяться на українських блогохостингах Dnevnik.Bigmir.netBlog.I.ua, Blog.Meta.ua и Blox.ua. Хоча як і в жовтні минулого року, більшість українських блогів залишається на сервісах LiveJournal.comBlogs.Mail.ru та LiveInternet.ru.

Автономних блогів у нас побільшало не лише кількісно (наразі їх понад 8 тисяч), але й частка їх збільшилася до 2% від загальної кількості. До того ж вони «найживіші» з усіх блогів, окрім мікроблогів, – серед автономних 39% активних (такі, що містять хоча б 5 записів та оновлювались хоч раз протягом останніх трьох місяців). У середньому ж серед усіх блогів близько 15% активних.

Щодо Твітера. Протягом останнього півроку кількість українських акаунтів  у цьому мікроблогінговому сервісі збільшилася в 9 разів та становить наразі 5 тисяч. 90% з них – активні. Щоправда, у світі зростання Твітера уповільнюється, тому дуже цікаво буде подивитися на цифри ще десь через півроку – чи збереже Твітер в Україні такі ж темпи зростання?

Докладніше про все це, а також про портрет пересічного українського блогера, географію української блогосфери та багато іншого, можна дізнатися з повної версії дослідження.

Оксана Мандрика й аналітична група відділу маркетингу «Яндекса»

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.