bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Волонтери ГУРТа: саморозвиток та самоосвіта – можливості, які відкриває ГУРТ
07.12.2015

Волонтерство – наш добровільний вибір. Коли цей вибір правильний, можна віднайти різноманітні можливості для саморозвитку. Ресурсний центр ГУРТ надає сьогодні слово людям, які були волонтерами нашої організації. Успішний бізнесмен, майбутній дипломат, журналістка та суспільна активістка діляться своїм досвідом того, як, допомагаючи іншим, допомогти собі.

Пилип Литвинов, підприємець, співзасновник компанії Sammy Icon: «Часом можливості з'являються тоді, коли на них не очікуєш. Саме так сталося із волонтерством в ГУРТі. Це був мій перший досвід серйозної роботи і можливість повірити у свої сили. Я був волонтером на перших курсах університету і виконував роботу, про яку мої однолітки тільки почали задумуватися наприкінці четвертого курсу.

Що мене вразило в ГУРТі, так це сучасний підхід до організації роботи, відбору персоналу, планування, а також проведення офлайнових подій. Ресурсний центр ГУРТ має чітку візію, місію. Окремо зазначу про наявність практики постійного навчання в роботі. Точніше, у часи мого волонтерування це мене не вражало, бо вважав, що так і має бути у професійному середовищі організацій. Але коли я почав працювати в бізнесі одягу, то побачив, що так роблять 10% компаній - великі компанії вважають такі практики за майже інноваційні. Те, чого я навчився в ГУРТі, сам використовую досі у своїй роботі. Можу підтвердити, що досвід у громадській організації є надзвичайно цінним і в комерційному секторі.

У ГУРТа я перейняв принцип постійної самоосвіти і навчання персоналу, а також реального використання знань у щоденній практиці, що так популярно зараз в бізнес-середовищі. Це може здатися банальною річчю, але багато компаній і організацій не впроваджують принципів самоосвіти або навчаються всьому безсистемно, не знаючи, для чого їм це. 

Волонтерство змінює людину, додає важливе до власного внутрішнього стрижня. Кажуть, зараз серйозні компанії під час співбесіди дивляться, чи має кандидат досвід волонтерства. Я б кожному радив спробувати поволонтерувати і побачити інших людей, інші світи, а також повірити в себе». 

Володимир Різніченко, голова Наукового товариства студентів та аспірантів ІМВ КНУ імені Тараса Шевченка, молодіжний делегат ЮНЕСКО на 9-му Всесвітньому молодіжному форумі в Парижі та Брюсселі: «ГУРТ справив неабиякий вплив на мій розвиток. Розширився мій кругозір, я дізнався більше про наявні можливості наукової роботи, ознайомився з величезною кількістю цікавих людей і подій. Нові контакти посприяли глибшому розумінню українських реалій, актуальних проблем та можливостей у громадському секторі та сфері прийняття рішень. Здобуті знання я використав для роботи на позиції голови Наукового товариства студентів та аспірантів Інституту міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка. Мене дуже стимулювали навчальні гуртки для волонтерів, які проводилися в наративному форматі. Досвід ГУРТа щодо організації конференцій, тренінгів надав ідеї для успішної організації Моделі ООН та інших заходів на базі університету.

Завдяки унікальному досвіду моєї волонтерської діяльності у Ресурсному центрі ГУРТ я усвідомив, чиї інтереси маю представляти як молодіжний делегат України в ЮНЕСКО на Всесвітньому молодіжному форумі у Парижі та Брюсселі. ГУРТ зіграв не останню роль на користь мого відбору молодіжним делегатом від України. Коли розповідаю у професійних колах, що волонтерував у ГУРТі, на мене одразу по-іншому дивляться. ГУРТ – дійсно впізнавана назва, що дуже мені допомогло.  

Завдяки ГУРТу я усвідомив, що особиста відповідальність та особисте зацікавлення відіграє дуже велику роль у професійному зростанні і у житті загалом. Мені відкрилася вся суть понять «професіонал», «патріот», «громадянин» та «суспільно активна людина».

З першого ж дня мого волонтерування у ГУРТі проявився волонтерський дух командної роботи. Це велике задоволення, коли мотивовані люди обмінюються  унікальними знаннями, наявними у кожного з нас.  Дуже вдячний ГУРТу за значні зміни у моєму житті».

Аліна Кобенко, журналістка та суспільна активістка: «Я вдячна ГУРТу за можливість отримати ті навички, яким ніколи б ніде більше не навчилася. Я завжди хотіла бути журналістом, але не знала, де можна спробувати себе у цій ролі. Коли випадково натрапила на оголошення про вакансію суспільного репортера на волонтерських засадах, вирішила, що це ідеальна можливість спробувати свої сили у новій сфері. Це нагода навчитися багато чому у професіоналів, поспілкуватися з безліччю надзвичайно цікавих людей та здобути нові знання за доволі короткий проміжок часу.  

Досі ставлю всім у приклад колектив Ресурсного центру ГУРТ, а саме те, як у ГУРТі працюють з волонтерами, залучають їх до різних активностей. Коли немає значення, на якій ти посаді, твоя думка завжди важлива. Коли почуваєш себе рівним іншим співробітникам, знаєш, що завжди можна звернутися за порадою.  

Досвід роботи у Ресурсному центрі ГУРТ допоміг мені стати частиною великого міжнародного волонтерського проекту Європейської волонтерської служби. У маленькому містечку в Естонії, де я волонтерувала, мала нагоду поширювати ідею проведення навчальних гуртків серед місцевого населення».

Контакти

Коментарі

Людмила Перевертень   3154 дні тому   #  

Цікава стаття. )

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.