bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Через малі проекти до стратегічних цілей
18.06.2009

Реалізація Стратегії регіонального розвитку Запорізької області відбувається впевненими кроками, поступово переконуючи представників всіх секторів суспільства у тому, що можна змінити життя на краще, однак для цього треба діяти.

16 червня 2009 року відбулася презентація проектів, які будуть реалізуватися на території Запорізької області протягом 2009-2010 років за трьома пріоритетами Стратегії регіонального розвитку – екологія, туризм, інновації та інвестиції. Розроблені під час навчання проектному менеджменту ідеї, які були відібрані радою з питань реалізації Стратегії у вересні минулого року, перетворилися у конкретні реальні проекти.

Протягом восьми місяців учасники тренінгів навчилися всім азам діяльності в проектному менеджменті – починаючи від формування проблеми до пошуку фінансування й підготовки для цього документації.

Презентовані проекти були високо оцінені представниками Національної академії державного управління при Президентові України і настільки вразили заступника губернатора Запорізької обласної облдержадміністрації Олександра Сіна, що він від імені ЗОДА пообіцяв щороку закладати в бюджеті кошти для навчання представників влади та громадськості проектному менеджменту за апробованою методикою.

Під час захисту проектів також було вирішено, що найкращі проекти будуть презентовані на ІІІ Інвестиційному форумі, що відбудеться в жовтні, а також уже найближчим часом розглянуті на засіданнях профільних комісій для можливості фінансування із бюджетних фондів. Також було наголошено на феномені Запорізької області як першої на території України, у якій Стратегія регіонального розвитку була не лише розроблена й ухвалена, а й реалізується. За словами О. Сіна, це заслуга не влади, а громади і бізнесу, які не лише брали активну участь на стадії формування плану розвитку області, а й активно включилися в процес втілення його у життя.

На сьогодні, за словами заступника губернатора, є пропозиція від Міністерства економіки України в рамках щорічного форуму поділитися досвідом з іншими областями щодо успішного впровадження стратегії розвитку території. Якщо на інших територіях без бюджетних вливань стратегії не впроваджуються, то в Запорізькій області вже на початковій стадії проектів, розроблених за пріоритетами Стратегії, вкладення бізнесу перевищують державні кошти (1,407 млн і 1,387 млн відповідно).

Взагалі ж 24 проекти, здатні змінити життя жителів області на краще принаймні за трьома пріоритетами, потребують фінансування в 30 млн грн, серед яких заплановано 10,3 млн отримати бюджетних коштів, 8,9 млн від бізнесу і 8,6 млн від зарубіжних і національних фондів.

Навчання проектному менеджменту здійснювалося провідними українськими і зарубіжними експертами з проектного менеджменту в рамках проекту партнерства Канада – Україна «Регіональне врядування та розвиток», що діє на території Запорізької області за підтримки Канадського інституту урбаністики. Навчання проходили представники місцевих органів влади, а також громадських організацій Запорізької області.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.