bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Києві завершився День інформаційних технологій для НУО 8
22.11.2015

23 листопада 2015 року в Києві відбувається 8-й День інформаційних технологій для НУО: Оновлюємося разом з Windows 10, ініційований корпорацією Microsoft та Ресурсним центром ГУРТ.

8-й День інформаційних технологій для НУО відкрила генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Надія Васильєва: «Країна змінюється разом із технологіями. Серед трьох нових технологічних трендів можна зазначити використання хмарних технологій, хмарних комп’ютерів та пристроїв, які працюють через інтернет. Задля розвитку громадянського суспільства, його взаємодії та контролю з владою Майкрософт прагне не лише навчити громадські організації користуватися наявними можливостями компанії, але й надати їх у користування».

«Завдяки плідній співпраці уряду з громадськими організаціями існують платформи, які надають можливість доступу до публічної інформації. Національний план дій у цьому аспекті буде продовжено з метою забезпечення боротьби з корупцією, сприяння розвитку електронної демократії та надання адміністративних і соціальних послуг», – заступник директора Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Окша.

«Участь Фонду народонаселення ООН у Дні інформаційних технологій для НУО є своєрідним оновленням. Військовий конфлікт на Сході України переорієнтував нашу  проектну діяльність на гуманітарну сферу. Це, зокрема, робота з вимушеними переселенцями, якій перешкодає відсутність електронної бази даних. Українському суспільству потрібно оновитися і вийти на сучасний рівень, позбавлений стереотипів», – продовжив урочисту частину заступник Представника Фонду народонаселення в Україні Павло Замостян.

 «ГУРТ як національний інформаційний та освітній центр постійно оновлюється. Без цього, як і без допомоги Майкрософта, ми не змогли б обслуговувати найбільшу в Україні мережу громадських організацій та активістів», – виконавчий директор Ресурсного центру ГУРТ Богдан Маслич. 

Про тренди розвитку IT сфери розповіла директор з операційного управління та маркетингу «Майкрософт Україна» Тетяна Марушевська: «Технології дозволяють навчати людей робити добрі справи. Зокрема, Майкрософт розробляє спеціальні ігри та додатки для дітей і батьків, а також започаткував IT-номінацію у межах соціального проекту – фестивалю творчості дітей і молоді з особливими потребами «Повіримо у себе». Такий тренд, як інтернет речей, змінює підхід до вирішення проблем з реактивного на превентивний. Масивні трансформації відбуваються у всіх галузях життя: від таксі до медицини. Завданням на майбутнє є адаптація бізнес-моделей до сучасних технологічних вимог».

Можливості Windows 10 презентував маркетинг менеджер бізнес груп Windows & Office Олександр Кучерук.

Про те, як приєднатися до проекту «Твій власний upgrade», учасникам Дня інформаційних технологій для НУО 8 розповіла онлайн маркетинг менеджер «Майкрософт Україна» Олена Тимкова: «Мета проекту «Твій власний upgrade» полягає у тому, що інновації та можливості Windows 10 у поєднанні з мотивацією учасників можуть привести до здійснення мрії. Під наглядом коучів «Майкрософт Україна» учасники змінюються та досягають бажаних цілей в одному з чотирьох напрямків: «Вчитель upgrade», «Кар’єра upgrade», «Подорож upgrade», «Тіло upgrade».

Родзинкою заходу стала дискусія на тему «З якими викликами зіштовхуються українські НГО на шляху запровадження хмарних технологій?», до якої долучилися координатор соціальних програм «Майкрософт Україна» Олександра Чувакова, проектний менеджер ГО «Центр зайнятості вільних людей» Євгенія Конончук, директор з продажів компанії «Smart Business» Кирил Руднєв. Модерувала дискусію програмний менеджер Ресурсного центру ГУРТ Мар’яна Завійська

«Я переселенець із Криму. Громадська діяльність у Києві відрізняється від кримського досвіду. Коворкінг IDP представляє різноманітні послуги для переселенців: від занять з йоги до бізнес-курсів. Широкий спектр нашої діяльності пояснюється різноманіттям людей. IDP Hub має успішну співпрацю з бізнесом. Зокрема, проект IDEA, який ми реалізуємо у співпраці з «Майкрософт Україна», спрямований на підвищення комп’ютерної грамотності у молодіжному середовищі та надання послуг з профорієнтації. За час роботи коворкінгу ми провели 290 подій. IDP Hub є також важливою платформою для забезпечення системної освіти. В умовах кризи важливо отримувати нові знання. Ми готові ділитися з іншими громадськими організаціями досвідом створення подібних хабів», – голова організації «Кримська діаспора» Анатолій Засоба.


«Ми довго шукали способи для розвитку можливостей дітей та молоді і розширення напрямків нашої діяльності. Новим напрямком стала наука, яка в Україні потребує особливої уваги. Наукова конференція «Falling Walls» відбувається в інноваційному форматі 3-хвилинних виступів спікерів, що сприяє поширенню наукових ідей, які здійснюють прорив та соціальний вплив у суспільстві», – директор Фонду Кличко Аліна Носенко.

Керівник напрямку Cloud&Enterprise «Майкрософт Україна» Валентин Єлісєєв на прикладі даних, наданих Ресурсним центром ГУРТ, показав, як можна візуалізувати інформацію в два кліки та як управляти контентом на відстані.

Детальніше про можливості співпраці компанії Microsoft Україна та громадських організацій розповіла координатор соціальних проектів «Майкрософт Україна» Олександра Чувакова: «Майкрософт реалізує різні проектні напрямки – Power BI, IDEA, Microsoft Software Donation. Порівняно з наземними хмарні технології надають багато корисних безкоштовних можливостей».


Детальний медіа-звіт із заходу буде опублікований на порталі ГУРТ  у середу, 25 листопада 2015 року. Щоб знайти дописи учасників 8-го Дня інформаційних технологій для НУО в соціальних мережах, використовуйте хештег #‎ngocd8ua.

Фото: Сергій Грачов, Дарина Дейнеко-Казьмирук

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.