bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

«Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти»”
15.06.2009

29 – 31 травня 2009 року у готелі «Берег» в м. Судак, АРК був проведений тренінг “Підготовка та реалізація молоддю проектів, спрямованих на сприяння євроінтеграційним процесам в Україні». Тренінг було проведено в рамках проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти» за фінансової підтримки Фонду демократичних грантів Посольства США в Україні.

Тренінг було присвячено первинній підготовці представників євроклубів та профільних НУО України до втілення своїх ідей у вигляді дієвих проектів, зокрема спрямованих на активізацію участі молоді у євроінтеграційних процесах України. 
Учасники тренінгу були відібрані шляхом відкритого конкурсу. На участь у тренінгу надійшло понад 200 заявок зі всіх регіонів України, з яких керівництво проекту мало відібрати до 30-ти учасників.

29 травня, перший день тренінгу, проходив в форматі колективної роботи та був присвячений розгляду системних питань євроінтеграції України, ролі НУО в цьому процесі та базовим поняттям проектної роботи.

30 травня, другий день тренінгу, проходив у форматі секційної роботи. За пріоритетами статутної діяльності всіх учасників було поділено на дві секції. Головним завданням кожної секції було самостійно, звісно не без підказок тренерів, підготувати власні реальні концепції проектів, які є актуальними для організацій, а також сприяють євроінтеграційним процесам, що відбуваються на території України.
 
Роботу у секціях було побудовано за схемою: «Опис проблеми, на вирішення якої направлено проект – Формулювання мети та цілей проекту – Пошук оптимальної методології – Розробка переліку основних проектних заходів – прогнозування ефективності проекту».
 
1 травня, третій день тренінгу, проходив в форматі колективної роботи та був присвячений презентації концепцій проектів, які розробила кожна група, працюючи в межах секції.
 
Підсумки роботи та закриття тренінгу провів Беніамін Бабаджанян, який узагальнив результати заходу та розповів, яким чином учасники тренінгу, керівництво Проекту та експерти працюватимуть далі в межах проекту «Євроклуби України: від мікрогрантів – до масштабних програм з європейської освіти»

Контакти

  • Беніамін Бабаджанян
  • Євроклуб “Право і Захист”
  • [email protected]
  • + 38 044 331 22 52
  • + 38 044 235 41 10

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.