bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Як чернігівська влада інформує громаду?
12.06.2009

Вчора на чернігівському міському телебаченні „Новий Чернігів” відбувся прямий ефір присвячений інформаційній політиці міської влади. З пропозицією проведення обговорення цієї теми виступив Чернігівський освітній центр „Ініціатива”.

Присутні на обговоренні журналісти, експерти та представники міської влади поділилися своїм баченням щодо якості інформаційної політики чернігівської влади та спробували знайти шляхи покращення діяльності влади в цій сфері.

Серед головних проблем інформаційної політики влади присутні виділили такі: відсутність всіх рішень, які приймається міською владою на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради (особливо це стосується земельних рішень), практика міської влади спочатку ухвалити рішення, а потім пояснювати його необхідність – тобто влада не консультується з громадськістю, були наведені конкретні приклади конфліктів влади та ЗМІ (коли не допускали журналістів на заходи міської влади, або відмовлялися надати відповідну інформацію).

В свою чергу представники влади запевняли, що насправді жодних проблем в стосунках з пресою немає, а одиночні випадки, які мали місце – це радше виключення ніж загальна тенденція. Щодо питання оприлюднення всіх рішень міської влади, то вкотре пролунало пояснення, що влада може оприлюднювати тільки акти нормативно-правового характеру, а так звані рішення індивідуально-правового характеру (до яких влада відносить і всі земельні рішення) зачіпають інтереси конкретних осіб і тому оприлюдненню не підлягають.

Конструктивним підсумком програми стали пропозиції до міської влади, які на думку присутніх експертів та журналістів мали б покращити інформаційну політику міської влади. Це були ті пропозиції, що пролунали під час експертної фокус-групи, яку напередодні ефіру провів Чернігівський освітній центр „Ініціатива”. Повний список цих пропозицій можна знайти сайті „ПіК”.

В свою чергу голова Чернігівського освітнього центру „Ініціатива” Павло Пущенко проінформував, що висновки та пропозиції експертів як покращити інформаційну політику влади були у формі офіційного повідомлення передані міському голові Олександру Соколову, профільному заступнику та Відділу по зв’язкам з громадськістю.

„Сподіваємось влада прислухається до пропозицій громадськості! – підсумував Павло Пущенко

Додамо, що прямий ефір став черговим заходом в рамках проекту Чернігівського освітнього центру „Ініціатива” „Чернігівська міська влада очима громадськості”, який реалізується організацією з лютого 2009 року за сприяння Національного фонду підтримки демократії.
 

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.