bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Флеш-моб «ІнФормуй свою громаду» у Вінниці: медіа-звіт
01.10.2015

26 вересня 2015 року о 12:00 у Вінниці на Європейській площі близько 150 активних громадян приєдналися до флеш-мобу «ІнФормуй свою громаду». Захід організували Ресурсний центр ГУРТ спільно з ГО «Центр Поділля Соціум» у партнерстві з БФ «Подільська громада». Учасники заходу зібрали герб Вінниці із великих пазлів з метою привернення уваги та інформування українців про важливість участі кожного у розвитку своєї громади.

Символіка рідного міста може об'єднати разом абсолютно різних та навіть незнайомих людей, незалежно від віку та роду занять, показавши, що громаду єднає бажання розвитку та прагнення до змін.

Спроба показати, настільки незнайомі люди, які бачили один одного вперше, можуть без сторонньої допомоги знайти спільну мову, налагодити комунікацію і врешті знайти найефективніше рішення для досягнення спільної мети, вдалася на відмінно.

«Тема громадської участі є однією з найактуальніших сьогодні! Хоча, можливо, це ще не всі усвідомлюють. Давно пройшли ті споживацькі часи, коли люди за покірність отримували набір послуг. Тепер ми самі є тими, хто творить наші міста. І байдужість тут неприйнятна. Ми маємо усвідомити і випрацювати звичку, що треба працювати задля творення громадянського суспільства в Україні. Не можна чекати, треба брати відповідальність за двір, у якому живеш, за навчальні заклади, де навчаються твої діти, за своє місто. Варто обрати, де кожен з нас приноситиме більше користі громади, й діяти!», – виконавча директорка БФ «Подільська громада» Олена Данілова.

Своїми враженнями також поділася учасниця флеш-мобу, вінничанка Ірина Пущик: «Ми з сином не вперше беремо участь у таких заходах. Однак цього разу було особливо приємно підтримати своїх друзів та весело провести час. Я спостерігала за учасниками в процесі складання пазлу і бачила, як вони спілкуються, намагаються якомога швидше і без помилок скласти зображення. Для мене це приклад ефективної взаємодії. Сподіваюся, в реальному житті молодь також зможе об’єднатися, працювати і досягати поставленої мети».

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.