bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Флеш-моб «ІнФормуй свою громаду» в Чернігові: медіа-звіт
01.10.2015

У суботу, 26 вересня 2015 року, жителям Чернігова випала нагода долучитися до Всеукраїнського флеш-мобу «ІнФормуй свою громаду», що відбувався одночасно в 11 містах України в межах міжнародного Тижня громадської участі. Організаторами заходу стали Ресурсний центр ГУРТ та громадська організація «MART».

Початок флеш-мобу запланували на 12 годину в сквері імені Попудренка. Під час заходу учасники мали скласти величезний пазл з емблемою свого міста.

Попередньо громадська організація MART звернулася до Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування, що займає дуже активну громадську позицію, із проханням надати когось із їхніх учнів, майбутніх професійних фотографів, для створення фоторепортажу.

Яким приємним було здивування, коли стало відомо, що училище на допомогу відправляє аж вісім учнів, що мали фотографувати захід в цілому і кожного учасника з пазлом окремо. Тож ті чернігівці, які приєдналися до флеш-мобу, мали змогу відчути себе зірками, яких знімала майже армія фотографів.

Сам захід пройшов весело, у дружній атмосфері. Особливу активність виявили діти, що виявилися професіоналами в складанні пазлів і вчили дорослих, як це потрібно робити.

Після завершення заходу, організатори нагородили маленьких еспертів повітряними кульками і подякували учасникам флеш-мобу за їхню активність, згуртованість та небайдужість.

«Я тимчасово не працюю, знаходжуся на обліку в центрі зайнятості. Я переселенка з зони АТО. Вже не перший раз відвідую заходи ГО «МART». Вони молодці! Вважаю, що сьогоднішній захід дуже важливий, оскільки він об’єднує людей незалежно від віку. Тому велика подяка організаторам, нехай проводять більше таких заходів, а ми будемо брати участь», – учасниця флеш-мобу Оксана Коропенко.

«Флеш-моб був дуже цікавим. Хочеться, щоб таких заходів, які об’єднують громаду, проводилося більше. Це надзвичайно важливо, особливо в такий важкий час для нашої держави, коли ми повинні триматися разом як одна велика картинка пазлу. Кожна людина формує суспільство, тож ми маємо бути більш згуртованими», – студентка Яна Ларіонова.

«Сьогодні ми з волонтерами брали участь у флеш-мобі – складанні пазлу-емблеми Чернігова. Я вважаю, це дуже символічно і класно. Це символізує участь кожного члена нашої великої громади у формуванні рішень на місцевому рівні, у зміні ситуації, що склалася. І, в той же час, складання пазлу – це своєрідний символ об’єднання нашої громади в одну потужну команду, яка завжди прагне приймати свідомі й адекватні рішення», – голова правління ГО «Міський молодіжний центр «Жменя» Регіна Гусак.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.