bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Вперше для дітей з сільської місцевості на Полтавщині відбулися «Американські ігри»
05.06.2009

4 червня 2009 року Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ» завітала у село Березівка, що на Гребінківщині, де провела на базі літнього пришкільного табору доволі незвичні для дітей «Американські ігри», які частіше вони бачать по телевізору.

Такі поїздки для молодіжної організації – звична робота.. Молоді волонтери від 14 до 30 років втілюють подібні проекти на Полтавщині протягом пяти років. Роблять вони це добровільно. «Для дітей, особливо сільської місцевасті, подібні заходи – справжнє спортивнее дійство,яке без ініціативи і запалу волонтерів молодіжного руху було б неможливим. Нажаль сьогодні ані держава, ані суспільство у більшій мірі не усвідомлюють наскільки важливою є роль громадських організацій у вирішенні соціальних проблем. Такий вид виховної роботи посприяв не тільки оздоровленню та фізичному розвитку учнів під час літніх канікул, а цього року став своєрідним символом довіри і партнерства» - говорить директор Гребінківського районного центру соціальних служб для дітей, сімї і молоді Валентина Даценко.

В Гребінківському районі майже для 2000 підлітків віком від 13 до 16 років проблема організації дозвілля стоїть так само гостро, як і в будь якому іншому місці. Зазвичай молодих людей можна побачити в парках, дискотеці, влітку на пляжі, де стимулу до здорового способу життя буває недостатньо.

Під час подібних змагань кожен бажаючий може на відкритому майданчику навчитися правилам ігор, взяти в них участь, просто поспілкуватися. Для кожного підлітка є важливим не тільки фізичний розвиток, а і емоційний, соціальний, духовний.

Атмосферу для такого розвитку створюють організатори заходу. «Наше суспільство характеризує низький рівень інформованості про діяльність громадських організацій, а саме поняття «громадська організація» не викликає позитивних асоціацій. Домінуючий стереотип – «громадські організації - це структури для відмивання грошей». Влада,суспільство не завжди ефективно вирішують соціальні проблеми, особливо що торкаються дітей і молоді, не бажають актуалізувати їх обговорення. Дефіцит же інформації спонукає громадську думку вірити в міфи і апелювати домислами,наслідком чого є ще більша суспільна антипатія або байдужість.

Думаю, потрібно дати зрозуміти суспільству, що громадська організація – це не «відмивання грошей»,чи «ненормальні» люди, а покликані допомогти там, держава або сама людина впоратися не в силах» - визнає волонтер Алєксєєнко Сергій і продовжує: – «Цього року, наприклад держава виявилась неспроможною підтримати ряд соціально значущих проектів нашої організації, але ми не залежимо від цього. Допомагаємо, бо інакше не можемо! »

Контакти

  • Олександр Чепур
  • Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»
  • [email protected]
  • тел. моб. 8 093 579 16 93

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.