bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

У Кіровограді пройшли заходи з нагоди Міжнародного Дня Захисту дітей
02.06.2009

З 25 березня по 15 травня ДЕГО «Флора» проводила творчий конкурс для дітей «Світ, про який я мрію».

На конкурс було подано безліч різноманітних робіт: малюнки, вірші, оповідання. Кожна робота унікальна за змістом та технікою!

Найбільше робіт надійшло від дітей із районних шкіл. І ось, настав той день, коли учасники зібралися разом для отримання дипломів та нагород. Приїхали вони із різних міст та районів області для підведення підсумків конкурсу. На дітей чекали привітання та нагороди, що святково вручали представники Управління у справах сім’ї та молоді та президент ДЕГО «Флора» Шестакова Людмила Володимирівна.

Тож висловлюємо щиру вдячність всім учасникам, що долучилися до конкурсу та вчителям і батькам, які допомагали дітям. Завдяки цим роботам дорослі могли побачити світ, про якій мріють діти. І чи завжди ми, дорослі, можемо адекватно сприймати світ дитячих мрій? Чи частіше намагаємося міряти їх на свій аршин?

І, коли вони не відповідають нашим міркам та стандартам, готові застосувати будь які заходи, щодо реалізації власного уявлення про добро і зло? Іноді, навіть не зупиняючись перед застосуванням проявів насилля. Для того, щоб з’ясувати як дорослі відносяться до «ремного» методу виховання 1 червня у місті було проведено акцію, присвячену подоланню насилля над дітьми.

Багато мешканців Кіровоградщини, поспішаючи у своїх справах, мусили на кілька хвилин зупинитися. В багатьох районах нашого міста та області невеличкі групки дітей зверталися до дорослих із питанням : «Як ви ставитеся до насилля?», «Чи можете ви застосувати насилля, або його прояви з виховною метою?». Цікавим було спостерігати, як дорослі вагаються перш ніж дати відповідь. Адже, для кожного поняття «насилля» має своє значення .

В акції «Ця рука - ніколи не вдарить дитину» прийняло участь понад 140 дітей, ними було опитано 598 дорослих. На питання «Чи можете ви, з будь-яких причин, наприклад виховних, вдарити дитину?» 436 (73%) відповіли «ні», 162 – «так», біля 90 осіб відмовились відповідати на поставлене питання.

Із даних отриманих самими дітьми - маємо зробити певні висновки. Але, схоже, цифри говорять голосніше слів. Насилля існує, і в цьому ми мали змогу переконатися через матеріал зібраний дітьми. Але, інша справа, що, кожен із нас вкладає в поняття «насилля» та «методи виховання». Ми ж , в свою чергу, закликаємо, не вдаватися до використання проявів насилля, навіть з виховною метою!

Проведення даних заходів стало можливим за фінансової підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та Управління у справах сім’ї та молоді Кіровоградської Обласної Державної Адміністрації.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.