bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Реалізація цілей через ефективне партнерство
01.06.2009

29 травня 2009 року в стінах Національної державної академії управління при Президентові України було урочисто підписано Угоду про співпрацю між академією та Міжнародним Товариством «Україна-Польща-Німеччина».

Підписання Угоди відбулось в ході щорічної Міжнародної науково-практичної конференції «Демократичне врядування: наука, освіта, практика». Товариство «Україна-Польща-Німеччина» на заході представляв його очільник Сергій Татусяк, який був співкерівником секції «Регіональний розвиток та місцеве самоврядування».

У своїй доповіді С.Татусяк презентував основні аспекти діяльності Товариства та проблеми, над вирішенням яких сконцентрована його діяльність. Він наголосив на тому, що напрямки діяльності Товариства «Україна-Польща-Німеччина» та Національної державної академії управління є дотичними у питаннях якісної підготовки державних службовців, формування сучасної державної управлінської еліти, законотворчих перетворень в сфері місцевого самоврядування в Україні тощо.

«На сьогодні ці питання постали вкрай гостро, відтак Товариство шукає усі можливі форми та шляхи їх вирішення. Також ми докладаємо максимальних зусиль для налагодження співпраці із структурами, з якими ми займаємося спільною справою», – сказав Сергій Татусяк.

Ректор Національної державної академії управління при Президентові України Володимир Приходько охоче відгукнувся на пропозицію співпраці його закладу з Товариством «Україна-Польща-Німеччина». Він зазначив, що саме такі громадські інституції є рушійними силами суспільних процесів у країні та є вкрай необхідними для держави. Він також підкреслив, що міжнародна діяльність є стратегічним напрямом роботи академії, тож співпрацею з Міжнародним Товариством академія тільки покращить свої результати у цій сфері.

Після підписання угоди Товариство представило учасникам конференції мультимедійну презентацію «Європейський досвід залучення міжнародних фондів до розвитку територіальних громад».

Авторами презентації є працівники Вінницького обласного осередку Товариства на чолі з Олексієм Гавриловим. Проект створено на основі багаторічного вивчення досвіду Польщі в сфері функціонування місцевого самоврядування та органів державної влади усіх рівнів.

Під час презентації автори на конкретних прикладах демонструють ефективне використання коштів в місцевих громадах Польщі, знайомлять із процедурою написання грантів для залучення фінансових ресурсів, і головне – дають конкретні адреси міжнародних фондів, які надають такі гранти.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.