bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Європейський Союз сприяє протидії торгівлі дітьми в Україні
01.06.2009

Київ, 1 червня 2009 року – Європейський Союз підтримує українське громадянське суспільство у намаганні подолати проблему торгівлі дітьми в рамках дворічної (2009-2011) ініціативи «Зміцнення національних механізмів та потенціалу у сфері протидії торгівлі дітьми в Україні».

Проект на суму 600 тис. Євро за фінансування Представництва Європейської Комісії в Україні втілюватиме Чернівецьке обласне громадське молодіжне об′єднання (ЧОГМО) «Сучасник» у співпраці з Міжнародною організацією з міграції (МОМ), державними структурами та громадськими організаціями у п’яти областях України: Чернівецькій, Закарпатській, Миколаївській, Харківській та Луганській.

Проект впроваджується в рамках тематичної програми «Інвестиції в людей», започаткувавши яку Європейський Союз визнає, що Конвенція про права дитини є документом, ратифікованим найширшим колом країн, і що існує (майже) всезагальне порозуміння, що захист прав дітей має стояти в центрі процесу розвитку будь-якого суспільства.

Проблема торгівлі дітьми залишається серйозним викликом для України.

Дітей продають для використання у проституції та інших видах сексуальної експлуатації; примусової праці; участі в кримінальній діяльності; жебрацтва; та навіть для незаконної пересадки органів. Наслідки торгівлі дітьми є особливо тяжкими, і постраждала дитина потребує довготривалої реабілітації та реінтеграції, вирішення медичних, психологічних та соціальних проблем.

Багато з таких дітей не можуть спілкуватися та встановлювати контакт зі своїми однолітками, бояться дорослих, не мають елементарних життєвих навичок та освіти, що мають відповідати їхньому віку; деякі з них страждають від алкогольної або наркотичної залежності.

Через недосконалість законодавства, відсутність спеціалізованих державних реінтеграційних програм, брак навичок ідентифікації дітей, постраждалих від торгівлі людьми, серед представників відповідних державних структур та громадських організацій більшість таких дітей не мають доступу до послуг, які існують в Україні для постраждалих від торгівлі людьми.

З 2000 р. представництву МОМ в Україні у співпраці з 30 місцевими громадськими організаціями, серед яких є «Сучасник», вдалося ідентифікувати 285 дітей, постраждалих від торгівлі людьми, переважно громадян України й Молдови, та надати їм всебічну допомогу.

Контакти

  • Ельвіра Мручковська
  • ЧОГМО “Сучасник”
  • 8 050 736 87 18
  • 8 0372 58 55 96

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.