bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Друге засідання Наглядової ради Державно-приватного партнерства для поліпшення сантехнічної освіти
26.06.2015

26 червня 2015 року в Києві у приміщенні Міністерства освіти і науки України відбулося друге засідання Наглядової ради проекту «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні».

Перший проект державно-приватного партнерства Швейцарської Конфедерації, представленої Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва, і «Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ» в Україні спрямований на поліпшення можливостей установ професійно-технічної освіти України запропонувати ринково-орієнтовану, практичну та сучасну освіту у сфері санітарних технологій через створення моделі державно-приватного партнерства у професійній освіті та навчанні.

Під час засідання члени Наглядової ради – Павло Полянський (заступник Міністра освіти і науки України), Віктор Шуткевич (заступник директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні), Олексій Раков (голова Представництва Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ в Україні) та Микола Ладан (директор Броварського професійного ліцею) – обговорили результати діяльності проекту за період січня-червня 2015 року та затвердили план проекту на наступне півріччя.

Серед запрошених на засідання також були представники Департаменту професійно-технічної освіти Міністерства освіти і науки України, Ресурсного центру ГУРТ та професійно-технічних навчальних закладів-учасників проекту.

Богдан Маслич, виконавчий директор Ресурсного центру ГУРТ, презентував звіт моніторингу результатів проекту за перше півріччя 2015 року та план виконання проекту на період липень-грудень 2015 року.

За період січень-червень 2015 року сформували три робочі групи, які в результаті своєї співпраці розробили проект Державного стандарту професійно-технічної освіти з професії монтажник санітарно-технічних систем та устаткування, типові навчальні плани та програми, а також методичний супровід до типових навчальних планів.

До складу робочих груп увійшли представники професійно-технічих навчальних закладів-учасників проекту (далі ПТНЗ), Міністерства освіти і науки, Преставництва Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ та Ресурсного центру ГУРТ. 

В межах проекту також організували практикум із нових технологій від експерта Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ для майстрів 6-ти ПТНЗ, що дало можливість учасникам дізнатися про основні тенденції сучасного ринку санітарно-технічних послуг.

На засіданні представили Універсальна модель Навчально-практичного центру на основі проекту Державного стандарту професійно-технічної освіти та індивідуальні робочі проекти Навчально-практичних центрів для кожного з ПТНЗ.

Після обговорення з учасниками засідання члени Наглядової ради затвердили план виконання проекту на період липень-грудень 2015 року.

Довідково

У прагненні зміцнити дружні стосунки, які існують між двома країнами, та на підставі рамкової Угоди між Урядом України та Урядом Швейцарської Конфедерації про технічне та фінансове співробітництво, підписаної 13 жовтня 1997 р., що була ратифікована Верховною Радою України 14 травня 1999 року, Міністерство освіти і науки України і Швейцарська Конфедерація, представлена Швейцарською агенцією розвитку та співробітництва, і «Геберіт Інтернешнл Сейлз АГ» започаткували проект «Державно-приватне партнерство для поліпшення санітарно-технічної освіти в Україні», виконавець проекту – Ресурсний центр ГУРТ.

Контакти

Коментарі

Оля Туринська   3216 днів тому   #  

такий серйозний і важливий проект, адже зараз покращення профнавчання непопулярне

  •   Пiдписатися на новi
Марина Ботнарева   3215 днів тому   #  

Если бы все подобные хорошие проекты реализовывались, как нам обещают, мы бы давно жили по-другому.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.