bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Нові можливості з ГУРТом для сільських громад Вінничини
30.04.2015

29-30 квітня 2015 року відбувся перший навчальний візит «Моделі розвитку сільських громад» для представників сільських громад Вінницької області, який організовував Ресурсний центр ГУРТ в межах проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій та спрямований на розвиток сільських громад.

Учасники візиту відвідали смт. Бородянка та с. Новий Корогод Бородянського району Київської області. Саме в цих населених пунктах протягом 2011–2014 років Ресурсний центр ГУРТ реалізував низку проектів, спрямованих на запровадження системи ефективного врядування в громаді, що забезпечує рівну участь усіх членів громади у процесі її розвитку: «Нові можливості для сільських громад, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи» , «Рівні можливості для національних меншин та вразливих груп в реалізації культурних прав: багатство через різноманіття» ,«Громадянська просвіта для успішної громади».

Спершу учасники відвідали сільську раду с. Новий Корогод та ознайомилися з інструментами створення та координації робочих груп з розвитку громади та залучення членів громади до реалізації суспільно корисних ініціатив. Особливістю громади цього села є те, що в 1986 році люди були змушені переїхати в нове місце і змогли в короткий період досягти значних успіхів у інфраструктурі та соціальній  активності. «Проекти, що впроваджував ГУРТ в нашому районі, дали значний поштовх для нашої громади. Ми змогли консолідувати зусилля і тепер налаштовані на подальшу активну роботу», - зауважила сільський голова Нового Корогоду Ольга Михальова.

Під час зустрічі у Бородянській селищній раді учасники познайомилися з успішним досвідом розробки та впровадження планів розвитку громад із залученням представників громадських організацій, місцевих ініціативних груп та вразливих мешканців громади.

Учасники змогли поспілкуватися з представниками «Фонду розвитку громади» смт. Бородянка і дізнатися про реалізовані успішні проекти з забезпечення соціальних, економічних та культурних потреб мешканців громади, а також про технологію соціальних змін - групи самодопомоги. Громади ділилися побоюваннями щодо майбутніх реформувань та досвідом розвитку громад в сучасних умовах.

Наступного дня учасники взяли участь у тренінгу «Як стимулювати розвиток моєї громади?». В межах тренінгу вони визначили у форматі світового кафе, як органи місцевого самоврядування можуть покращити свою взаємодію з громадою, та розробили індивідуальні плани дій.

Навчальний візит став майданчиком комунікації, адже сільські голови, директори шкіл, представники державних районних адміністрацій п’яти районів Вінницької області змогли поспілкуватися у неформальній обстановці та створити підґрунтя для майбутньої співпраці.

Навчальний візит організовано Ресурсним центром ГУРТ в межах проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується Українським фондом соціальних інвестицій та спрямований на розвиток сільських громад.

Контакти

Коментарі

Олічка Мороз   3327 днів тому   #  

Гарна нагода поділитися досвідом. Чи проводяться такі заходи в інших областях?

  •   Пiдписатися на новi
Оселедько Таня   3289 днів тому   #  

Олю, доброго дня.
Цей проект був реалізований в трьох областях: Вінницька, Кіровоградьська і Львівська.

  •   Пiдписатися на новi
  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.