bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

7-й День інформаційних технологій для НУО: як IТ допомагають забезпечувати сталий розвиток України
10.04.2015

10 квітня 2015 року в Києві відбувся 7-й День Інформаційних технологій для НУО, організований корпорацією Microsoft та Ресурсним центром ГУРТ. Цього разу наскрізною темою заходу, окрім власне інформаційних технологій, був сталий розвиток громадянського суспільства України.

Формат цьогорічного Дня інформаційних технологій для НУО, поміж іншого, передбачав подіумну дискусію під назвою «Від революції до еволюції: як агенти змін можуть забезпечити сталість суспільних перетворень в Україні?». Модератором виступив координатор мережі енергетичних інновацій Greencubator Роман Зінченко, а серед запрошених учасників були лідери організацій та ініціатив, що виникли або розвилися на хвилі Майдану.

«Та модель, яку ми маємо використовувати, – це поєднання діяльності громадських активістів, їхньої амбіційності, бажання змінювати світ, бізнесу та держави. Тільки разом ці три складові забезпечать сталість розвитку всієї України. Не знаю поки, як цього досягти. Однак ми пропонуємо вирощувати лідерів думок, здатних запалити інших», – поділився власним досвідом програмний директор Impact HUB Odessa Олександр Славський.

Після подіумної дискусії слово взяли представники корпорації Microsoft, які розповіли про юридичні та технічні аспекти захисту інформації, кар’єрні можливості для молоді в корпорації Microsoft, презентували можливості порталу Microsoft CityNext, а також запропонували оптимальні варіанти для вирішення конкретних кейсів щодо використання ІТ.

У другій половині дня простір заходу поділили на три незалежні секції, у межах яких спікери презентували досягнення своїх організацій. Родзинкою стало визначення переможців конкурсу «Використання ІТ-інструментів у діяльності ГО: рецепти успіху», оголошеного на порталі ГУРТ для представників громадських організацій, які працюють із молоддю в Україні.

«У трьох паралельних потоках виступило близько 20 спікерів. Вони представляють різні організації, але саме їхні ініціативи є рушіями змін у нашій країні», – зазначила координатор соціальних проектів компанії «Microsoft Україна» Олександра Чувакова.

Детальний медіа-звіт разом із презентаціями спікерів буде опублікований на порталі ГУРТ після Великодніх свят. Щоб знайти дописи учасників заходу в соціальних мережах, використовуйте хештег #‎NGOCDua7‬.

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.