bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Діти з усіх куточків України виступили за єдність та мир
01.04.2015

28 березня 2015 року в Українському Домі пройшов гала-концерт Всеукраїнського фестивалю «Діти за майбутнє України». Малеча з усіх куточків нашої держави об’єдналася заради спільної мети ‒ показати, що Україна єдина. Захід проводився під егідою Міністерства соціальної політики України.

Організатори свята – Всеукраїнський журнал «Ukrainian People» та Благодійний фонд «Велика родина» – запросили в якості почесних гостей дітей-переселенців із зони АТО з родинами, які зараз перебувають у місцях компактного проживання.

На сцені концертного залу Українського Дому разом із дітьми виступили заслужена артистка України, Посол Миру, Кавалер Ордена Святої Марії, оперна діва Наталія Шелепницька, скрипалька Майя Онищук, співачки Міла Нітіч та Наталія Валевська, а також учасники проектів «Голос Країни», «Х-фактор», «Україна має талант», «Фабрика зірок».

Перед початком виступів гості мали унікальну нагоду помилуватися картинами талановитого художника Віктора Неделку-Зусмана – у холі перед концертним залом проходила виставка його робіт.

Саме дійство розпочалося виступами представників від організацій-партнерів. Також слова вітання учасникам і гостям свята виголосив Уповноважений Президента з прав дитини Микола Кулеба. Він наголосив, що держава зробить все від неї залежне, аби кожна дитина знайшла себе в цьому складному і суперечливому світі. Заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції Сергій Устименко у своєму привітальному виступі зазначив, що, не зважаючи на добу економічних проблем і складних рішень, в яку ми живемо, в жодному разі не можна забувати, що наш пріоритет ‒ діти.

Концерт почався зворушливим виконанням Гімну України, який заспівали всі учасники фестивалю разом із присутніми в залі гостями. Після цього увага глядачів була прикута до яскравих та оригінальних художніх номерів.

Захід охопив понад 40 молодих і натхненних виконавців. Юні обдарування з усіх куточків України ‒ Львова, Харкова, Дніпропетровська, Києва, Луганська, Донецька, Житомира, Луцька, Рівного, Тернополя ‒ демонструвати свої вокальні та хореографічні таланти, декламували поетичні твори та несли всім присутнім надзвичайно потужний заряд позитиву.

Номери, представлені на гала-концерті, мали різне емоційне забарвлення. Були веселі постановки, як, наприклад, пародія на відомого естрадного співака у виконанні Мурата Гусейнова, а були й серйозні, щемливі – зокрема, діалог хлопчика з Донбасу та дівчинки зі Львова. У цьому символічному віршованому діалозі діти показали дорослим, наскільки жахливою є війна в Східній Україні й наскільки болісно сприймаються ці події юними серцями. У фіналі постановки прозвучала молитва «За Україну, мир та спокій», яку прочитали хором всі учасники дійства.

Фінальною стала пісня Кузьми Скрябіна «Сам собі країна». Юні учасники та знамениті гості співали на сцені разом.

Після закінчення виступів слово взяла головний редактор журналу «Ukrainian People», організатор та автор ідеї проекту Тетяна Середа. Вона підкреслила, що основною метою цього заходу є показати, наскільки багатою на культурні традиції є Україна, та підтримувати це розмаїття, прагнучи до єдності.

Конкурсантів нагородили пам’ятними призами й подарунками. Зірки естради, які під час нагородження перебували з дітьми на сцені, бажали успіхів, єднання та процвітання не тільки дітям, але й усій нашій країні.

Матеріал підготувала Юлія Панченко

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.