bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Інформаційне забезпечення вступної кампанії 2009 року
12.05.2009

Громадські спостерігачі Кіровограда з’ясовували, яким чином виконується принцип відкритості та прозорості у вступній кампанії 2009 року.

В рамках дослідження були проаналізовані сайти вищих навчальних закладів, вступ до яких буде проходити під наглядом моніторів.

Маючи досвід проведення моніторингу вступу 2008, громадські спостерігачі Творчого об’єднання «ТОРО» вирішили звернути увагу на ступінь інформаційної наповненості сайтів ВНЗ щодо процедури зарахування. Адже інтернет-ресурс навчального закладу можна вважати ефективним способом донесення до абітурієнтів важливої інформації.

Дослідження сайтів Кіровоградського національного технічного університету, Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та Кіровоградського юридичного інституту дозволило визначити яку інформацію щодо вступу оприлюднили ректорати навчальних закладів. Моніторинг сайтів показав, що рішення приймальних комісій щодо правил та умов подачі документів доступні для всіх бажаючих. Кожен ВНЗ оприлюднив інформацію про терміни проведення вступної кампанії, перелік сертифікатів УЦОЯО та документів, які необхідно подавати на вступ.

Разом з тим спостерігачі відзначили і деякі недоліки. Так на сайтах не зазначено механізм реєстрації громадських спостерігачів та відсутня інформація про роботу апеляційної комісії.

Подальший моніторинг визначить, яким чином буде змінюватись інформаційне наповнення протягом вступної кампанії.

Контакти

  • Бочаров-Туз Володимир
  • ТО ”ТОРО”

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.