bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Молодь: інвестуємо й надаємо можливості
09.05.2009

27 квітня Єврокомісія затвердила нову стратегію ЄС у сфері молодіжної політики на наступні десять років під назвою «Молодь: інвестуємо й надаємо можливості».

Молоде покоління – ресурс, який виснажується, адже за прогнозами його сьогоднішня частка – 20% населення – до 2050 року впаде до 15%. Молодь – цінний ресурс, і поточна фінансово-економічна криза особливо підкреслює потребу плекати молодий людський капітал.

Сьогодні молодь Євросоюзу має великі можливості, але водночас їй доводиться протистояти важким випробуванням – чимало молодих людей не закінчують навчання і втрачають роботу, потрапляють під загрозу бідності та соціальної ізоляції.

Нова стратегія охоплює багато галузей, передбачає як короткострокові, так і довготермінові заходи у ключових напрямках політики, що впливають на життя європейської молоді, зокрема у сферах освіти, працевлаштування, творчості й підприємництва, соціальної інтеграції, здоров’я та спорту, участі у громадському житті та волонтерської діяльності. Нова стратегія також наголошує на важливості молодіжної роботи і встановлює посилені заходи для ефективного впровадження молодіжної політики на рівні ЄС.

Нова стратегія має три основні цілі:

  • створити для молоді більше можливостей у сферах освіти і працевлаштування;
  • покращити доступ усіх молодих людей до суспільного життя і забезпечити їхню активну участь у ньому;
  • сприяти солідарності між молоддю та суспільством.

Стратегія пропонує кращий, гнучкіший і простіший метод координації молодіжної політики між країнами ЄС, у тісному зв’язку з Лісабонською стратегією забезпечення стабільного економічного зростання та нових робочих місць у Європі.

Молоді люди зможуть висловити реакції на пропозиції Єврокомісії під час нового етапу постійного діалогу між Євросоюзом та його молоддю.

Більше англійською

Джерело

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.