bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

До інновацій через кризу
06.05.2009

15 квітня 2009 року у м. Рівне, у приміщенні обласного виставково-ділового центру Рівненської облдержадміністрації, було проведено перший із серії круглих столів на тему «Інноваційна модель подолання наслідків економічної кризи: інструменти технопарків».

Метою цього заходу було обговоренння питань щодо нинішнього стану підприємств-виробників та презентація дієвих програм інноваційного розвитку та, окремо, технопарків, як ефективних інструментів подолання кризових наслідків.

Проведення даного заходу стало можливим завдяки ефективній взаємодії Рівненського представництва ДБУ «Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку» з Держінвестицій України та з іншими співорганізаторами: науково-технологічним парком «Яворів», відділенням Державної інноваційної фінансово-кредитної установи, Академією технологічних наук України, НДІ приватного права і підприємництва Академії правових наук України та за підтримки Рівненської обласної державної адміністрації.

Учасниками заходу були 25 представників малих та середніх підприємств-виробників Рівненської області (власники інноваційних проектів), ЗМІ, представники органів державної влади, громадських об’єднань підприємців.

Від господаря заходу - облдержадміністрації - слово взяв Леонід Біляк, який наголосив про пріоритетність розвитку інноваційного, наукоємного та високотехнологічного потенціалу Рівненщини і про особливу увагу до нього з боку влади. Після чого, заступник міського голови Рівного Андрій Філін, передав учасникам заходу лист із вітальним словом мера Володимира Хомка, котрий підтримав ініціативу проведення данного заходу та наголосив про його повну підтримку з боку керівництва міста.

Круглий стіл проходив у форматі доповідей-мультимедійних презентацій огранізаторів. Перша презентація-вітання була від куратора заходу - заступника Голови Державного агентства України з інвестицій та інновацій Сергія Маргащука. Пан Маргащук розповів присутнім про мету та завдання Держінвестицій України, програми інноваційного розвитку, в яких можуть брати участь і рівненські підприємства, ознайомив з інструментом технопарків, як одним із шляхів розвитку підприємства в умовах економічного спаду та жорсткої конкурентної боротьби. Виступ Сергія Васильовича викликав хвилю зацікавленності представників ЗМІ, зокрема, таких як Всеукраїнська газета «Голос України», обласне видавництво «ОГО», телерадіокомпанія «Рівне 1», відділення Держтелерадіо, радіостанція «Трек» та інших, котрі, в свою чергу, біля 20 хвилин засипали заступника Голови Держінвестицій запитаннями та дякували за відверті відповіді.

Найбільша зацікавленість ЗМІ полягали у розумінні відмінностей між промисловими (індустріальними) парками та науково-технологічними парками (технопарками). Пан Маргащук передав слово Сергію Єгорову, директору центру трансферу технологій Академії технологічних наук України, який розповів присутнім про формування в Україні мережі трансферу технологій (UTTN) та можливості для пошуку інвесторів та партнерів. Далі, перший віце-президент НТП «Яворів», Наталія Гурська передала вітальне слово від почесного президента технопарка «Яворів» Героя України Академіка Ю.Юхновського, який побажав усім присутнім плідної роботи та висловив жаль про неможливість присутності на даному заході. Пані Гурська розповіла про інноваційні структури України та світу та про позитивний досвід їх діяльності. Надалі слово взяв генеральний директор НТП «Яворів», Михайло Гончаренко. Пан Гончаренко власне розповів про можливості та перспективи участі у технопарку «Яворів» для рівненських підприємств, презентував нині діючі інноваційні проекти технопарку та розповів про механізм вступу до технопарку.

Після виступу М.Ф.Гончаренка відбулася розмова із представниками підприємств області в форматі запитань-відповідей, де усі зацікавлені мали змогу отримати вичерпні відповіді на питання, що виникли у перебігу зустрічі та їх обговорити.

Наприкінці зустрічі, модератор заходу, керівник Рівненського представництва ДБУ «Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку» Ю.Трачук висловив подяку усім учасникам круглого столу та запросив їх до фойе на імпровізований фуршет, де усі охочі отримали змогу поспілкуватися із представниками бізнесу та влади у неформальній і невимушеній атмосфері.

Пройшло лише декілька днів після завершення заходу, проте вже 4 рівненських бізнесмени звернулися за фаховою підтримкою інноваційних проектів до Рівненського представництва регіонального центру інноваційного розвитку Держінвестицій та висловили свою виключно позитивну оцінку та користність проведеному заходу.

Представництво запрошує власників інноваційних проектів до співпраці та гарантує надання кваліфікованої методично-консультаційної допомоги у реалізації інноваційно-інвестиційних проектів та залученні для них фінансування.

Контакти

  • Артем Плескачов
  • Рівненське представництво ДБУ «Північно-західний регіональний центр інноваційного розвитку»
  • [email protected]
  • (093) 346-03-07

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.