bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

ТОП-6 нестандартних фільмів на новорічну тематику
02.01.2015

Вам набридли «старі пісні», чи то новорічні фільми, «про головне»? От і деяким режисерам вони теж не до смаку. Тому вони вирішили розповісти різдвяні історії по-своєму. Добірку таких нестандартних стрічок ми пропонуємо вам для ознайомлення і перегляду у святкові дні.

«Фанні та Олександр». Інгмар Бергман. Це довга і прекрасна історія із життя сім'ї Екдаль. Велику частину подій фільму ми бачимо очима маленького Олександра, який здатний читати знаки долі глибше, ніж дорослі. Кінострічка «Фанні та Олександр» сповнена театральною містикою. Коли дивишся її, здається, ніби блукаєш у чудернацькому музеї чи старому ляльковому театрі, де оживають картини художників­імпресіоністів та маріонетки.

«Чотири кімнати». Роберт Родрігес, Александр Рокуел, Еллісон Андерс, Квентін Тарантіно.  Цей  фільм частково про тих, хто, замість того, щоб святкувати, працює в новорічну ніч.  Портье готелю Теодор змушений задовольняти всі примхи гостей-гангстерів і кінозірок. Однак вони не втрачають жодної нагоди втягнути Теодора в свої небезпечні ігри. Лише холодні жести портье повертають події в бажане русло. Стрічка не схожа на банальні фільми про новорічні свята, оскільки кожну наступну репліку в діалозі героїв направду неможливо вгадати.

The Auteurs of Christmas. Амбітний канадський короткометражний проект, автори якого вирішили пародійно відтворити стилістичні повороти іменитих режисерів, якби вони знімали фільми про Різдво. Серед них Стівен Спілберг, Уес Андерсон, Вуді Ален, Ларс фон Трієр, Мартін Скорсезе та Стенлі Кубрик.

«R Xmas». Абель Феррар. У фільмі йдеться про сім'ю наркоторговців. Однак їхнє Різдво режисер описує як свято будь-якої звичайної родини. Творці кінострічки намагаються бути  незаангажованими, не драматизувати, а показати все, фокусуючись на буденних деталях.

«Il Mare». Лі Хьом Сон. Двоє головних героїв живуть в одному й тому самому будинку, але в різний час. З різдвяної листівки починається їхнє листування через поштову скриньку. Архітектор будівлі поставив перед собою завдання подолати самотність мешканців через архітектуру, створивши дивну поштову скриньку, що зв'язує двох одиноких молодих людей поза часом. 

«Ще один рік». Майк Лі. Щаслива сімейна пара похилого віку стає останнім притулком для печальних сповідей своїх знайомих. За їхнім новорічним столом збираються ті, хто втратив надію на сімейний затишок.

Підготовувала Леся Дяк

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.