bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Початок інформаційно – просвітницької кампанії «Навіщо тобі знати»
05.05.2009

Активісти Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» оголосили про офіційний початок інформаційно – просвітницької кампанії «Навіщо тобі знати».

Подібну кампанію з профілактики ВІЛ/СНІД вже вдруге ініційовано організацією на теренах Полтавщини. Вперше будуть використані сучасні інформаційні засоби, щоб охопити більшу кількість загального населення.

«На телевізійних моніторах, розташованих майже у всіх торгівельних центрах і залізничному вокзалі Лубен кожні півгодини демонструються відеоролики на тему запобігання ВІЛ – інфекції, а на центральній площі міста з’явились рекламні постери, мета яких звернути увагу населення на необхідність тестування», - презентує перші кроки кампанії голова Полтавської обласної молодіжної громадської організації «Твій Світ» Олександр Чепур. На жаль, в Україні спостерігається збільшення кількості нових випадків інфікування, особливо – серед молоді.

На сьогодні в країні 440 тисяч людей, яких торкнувся ВІЛ, що складає 1,63% дорослого населення (від 15 до 49 років). ВІЛ-інфекція визнана “хворобою молодих” і “хворобою поведінки”. З поведінкою треба боротися поведінкою, тому зусилля щодо інформування громади мають бути спрямовані на те, щоб в першу чергу молодь вміла і знала, як і для чого берегти своє здоров’я, як ставитися до хворих та чому важливо знати особисто свій ВІЛ – статус.

«Кампанія як волонтерська ініціатива має на меті проведення інформування громадськості про небезпеку ВІЛ –інфекції, особливий наголос ми робимо на проблемі тестуванні, що гостро постає у невеликих містах, де мало інформації про роботу «кабінетів довіри», та внаслідок випадків розголошення статусу немає і самої довіри, як такої до медпрацівників та причетних осіб. Зрозуміло, це порушує не тільки їх «статус кво», а і спонукає пересічну людину до певних кроків у особистому ставленні до ВІЛ/СНІД, скажімо до справжнього вибору». - зауважує волонтер Олексій Калашник.

За час проведення згаданої кампанії передбачається, що представники молодіжного середовища, органи влади, громадські організації долучаться до запланованих подій на місцевому і міжрайонному рівнях. Наступними кроками будуть розповсюдження інформаційних матеріалів, відкриття центру інформаційної підтримки для молоді з питань ВІЛ/СНІД, акції.

Контакти

  • Олександр Чепур
  • Полтавська обласна молодіжна громадська організація «Твій Світ»
  • tviisvit @gmail.com
  • 8-093-579-16-93

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.