bg-img bg-img bg-img
Увiйти в ГУРТ
Забули пароль?

Ще не з нами? Зареєструйтесь зараз

Жінки і конфлікт в Україні: виставка, покликана побороти гендерне насильство
10.12.2014

В Українському Домі з 1 по 10 грудня проходила фотовиставка «Жінки і конфлікт в Україні», представлена в межах міжнародної кампанії «16 днів проти гендерного насильства». Захід організували Представництво ООН в Україні, Український жіночий фонд та Міністерство соціальної політики.

Мета акції – підвищити обізнаність населення про проблеми гендерного насильства. В експозиції 40 фоторобіт. Також організатори підготували аудіоряд інтерв’ю з жінками, котрі лицем до лиця зіштовхнулися з війною.

«Жінка відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки та збереженні миру. До речі, більшість волонтерських організацій очолюють жінки», – відзначила на відкритті виставки заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович.

Автор – Тарас Кашуба

Автори представили жінку в різних ролях: вона – військовий журналіст, вимушений переселенець, доброволець-волонтер, лікар-реабілітолог, а також просто мати, сестра чи кохана дівчина.

Автор – Олександр Синиця

Одна із відвідувачок заходу Тетяна прокоментувала тему події так: «Завдання кожної жінки – берегти сімейте тепло. І неважливо – чи власної маленької сім’ї, чи загалом України. Тільки любляче серце жінки зможе з мудрістю витримати війну. Війна – це зло. Там помирають наші сини та чоловіки. Наша жіноче покликання – зупинити її».

Автор тексту – Оксана Полулях

Контакти

Коментарі

  •   Пiдписатися на новi



Щоб розмістити свою новину, відкоментувати чи скопіювати потрібний текст, зареєструйтеся та на портал.